- Konu Yazar
- #1
Atık maddelerin vücuttan atılmasına hangi organlar görev alır?
Böbrekler, üreterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapım-yıkım sırasında ortaya çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur. Vücut işlevlerinin sürekliliği için hücrelerden atık maddelerin atılması gerekir. Katı ve sıvı atıklar, kan içinde erimiş olarak taşınırlar ve böbreğe ulaştırılarak süzülürler.Üst ekstremiteyi besleyen arterler nelerdir?
Üst ekstremiteyi besleyen arterler nelerdir?Üst Ekstremiteyi Besleyen Arterler A. subclavia 1. kaburganın dış kenarını geçip koltuk altı bölgesine geçtikten sonra artık aksiller arter olarak isimlendirilir. M. teres majorun alt kenarını geçen aksiller arter artık kol arteri (a.brachialis) olarak isimlendirilir.
Atık maddeleri vücuttan uzaklaştıran organlar var mı varsa bu organlar ve uzaklaştırdığı atıklar nelerdir?
Atık maddeleri vücuttan uzaklaştıran doku ve organlar, böbrek, kalın bağırsak, deri, karaciğer ve akciğerlerdir. Böbreklerin dışında boşaltımda görevli, vücudumuzdaki çeşitli atıkları uzaklaştıran başka organlar da vardır. Bunlar: deri, akciğerler, karaciğer, kalın bağırsak ve böbrektir.Karaciğer atık maddeleri nasıl uzaklaştırır?
Karaciğer atık maddeleri nasıl uzaklaştırır?Yani CO2 ve suyu vererek boşaltım gerçekleştirir. Karaciğer: Solunumda besin yerine proteinin kullanılması sonucunda çok zehirli bir madde oluşur ve bu zehirli maddenin seyreltilmesi gerekir, seyreltilme de karaciğerde gerçekleşir ve üreyi oluşturur, böylece boşaltımda yer almış olur.
Sol böbrek ağrısı neden olur?
BÖBREK AĞRISI Böbrek ağrısı, böbreklerde olan bir hastalık, bir darbe ya da yaralanma sonucu vücudun üst karın bölgesinin yan ya da arka tarafında, çoğunlukla tek taraflı hissedilen ağrı ya da rahatsızlık hissidir. Böbrek ağrısının nedenleri, esas olarak idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek taşlarıdır.Böbrek atardamarı nerede?
Böbrek atardamarı nerede?Anatomi: Böbrek atardamarları karındaki aort damarının her iki tarafından, üst mezenterik damarın biraz aşağısından çıkarlar. Genellikle her iki böbreğe ait birer tane atardamar vardır, ancak bazı durumlarda iki, üç ve hatta daha fazla atardamar bulunabilir.