AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atik kemik ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Atık kemik ne işe yarar?​

Bu noktalardan günlük olarak toplanan kemikler, haşlanıp yağı ayrılıyor. Kalan kemikler rendelenip yem haline getiriliyor. Yağları ise rafine edilip deterjan-sabun sektörüne veya atık yağ işleme tesislerine veriliyor. Atık yağ işleme tesislerinde enerji üretiminde kullanılıyor.”

Hayvan kemiği yakılır mı?​

Kemikler, oksijenin olmadığı vakum işlemi ile 600 derece sıcaklıkta yakılıyor.

Atık kemikten ne yapılır?​

Atık kemikten ne yapılır?
Türkiye’de çöpe giden hayvan kemiği, deri ve iç yağdan yıllık 150 bin ton biyodizel yakıt elde edilmesi planlanıyor. Proje hayata geçerse ekonomiye yıllık 200 milyon dolar gelir sağlanıp 5 bin kişiye de iş olanağı yaratılacak.

Kemikleri nasıl değerlendirilir?​

Kemik suyunu ılındıktan sonra süzerek porsiyonluk kaplara, kağıt bardaklara veya buz küpü şeklindeki poşetlere paylaştırarak dondurabilirsiniz. Daha sonra çorba, yemek ve pilavlarda kullanabilirsiniz. Kemiği kaynatırken, damak tadınıza göre çeşitli baharatlar, aromatik otlar ve sebzeler ekleyerek pişirebilirsiniz.

Kurbanın kemikleri ne yapılır?​

Oysa kemiğin içinde bulunan ilik çok değerlidir. Bu yüzden kısık ateşte uzun süre kaynatılarak kemik suyu elde edilir. Kemik suyunu ılındıktan sonra süzerek porsiyonluk kaplara, kağıt bardaklara veya buz küpü şeklindeki poşetlere paylaştırarak dondurabilirsiniz. Daha sonra çorba, yemek ve pilavlarda kullanabilirsiniz.

Kemik Büyüsü Nasıl Bozulur?​

Kemik Büyüsü Nasıl Bozulur?
Kişilerin adları bu kemik üzerine yazılır. Bu yazma işlemi için mavi mürekkep kullanılır. Çizilen kare şeklinin dışına bu ilişkiyi bozabilecek kişilerin isimleri yazılır bu sayede bu kişilerin dilleri bağlanmış olur. Büyü yapıldıktan sonra kişinin yaşadığı yerin yakınına ölü gömer gibi tekrar gömülür.
Kemik nasıl toz haline getirilir?​
Arka azı bölgesinde ve namus adı verilen bölgeden kemik alınarak eksik olan bölgeye taşınabilir. Yeterli olmadığı durumlarda anestezi altında kalça veya bacaktan bazen de köprücük kemiğinden kemik alınarak öğütülür. Toz halindeki kemik ağız içerisine nakil yapılır.
Kemik tozu üretimi nasıl yapılır?​
Kemik tozları hayvanlardan elde edilir. Özellikle büyük baş sığır ya da binek hayvanı olan atlardan sağlanır. Yani hayvanların belirli bölgelerinden elde edilen kemikler birçok aşama ve sterilizasyon işlemlerinden geçer. Her şeyden önce hayvanların sağlıklı olması gerekmektedir.

Kasaplar kemikleri ne yapar?​

Kasaplar kemikleri ne yapar?
Et kemik unu kasaplardan ve et entegre tesislerinden toplanan kemiklerden üretilmektedir diyen Doğan, “Gelen kemikler yabancı maddelerden ayrıştırılıp önce kırılarak pişirme kazanlarında 270 derecede pişirildikten sonra preslenip yağı alınmaktadır.

Kemik suyu nasıl haşlanır?​

Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak.
 
Atık kemiklerin farklı şekillerde değerlendirilmesi oldukça önemli bir konudur. Öncelikle atık kemiklerden elde edilen yağlar rafine edilerek deterjan-sabun sektörüne veya atık yağ işleme tesislerine verilmektedir. Kalan kemikler ise rendelenip yem haline getirilmektedir. Ayrıca atık yağlar enerji üretiminde kullanılmak üzere atık yağ işleme tesislerine gönderilirken, kemiklerin ise vakum işlemi ile 600 derece sıcaklıkta yakıldığı belirtilmektedir.

Türkiye'de çöpe giden hayvan kemiği, deri ve iç yağdan yıllık 150 bin ton biyodizel yakıt elde edilmesi planlanmaktadır. Bu proje hayata geçirilirse ekonomiye yıllık 200 milyon dolarlık bir gelir sağlanarak 5 bin kişiye de iş imkanı yaratılması hedeflenmektedir.

Kemiklerin değerlendirilmesiyle ilgili olarak, kemik suyunun ılındıktan sonra süzülüp porsiyonluk kaplara, kağıt bardaklara veya buz küpü şeklindeki poşetlere paylaştırılarak dondurulabileceği ve bu şekilde çorba, yemek ve pilavlarda kullanılabileceği belirtilmektedir.

Ayrıca, kemiklerin içinde bulunan ilikten faydalanmak için kısık ateşte uzun süre kaynatılarak kemik suyu elde edilebileceği ve bu kemik suyunun da çorba, yemek ve pilavlarda kullanılabileceği önerilmektedir.

Kasaplar, kemikleri üretim süreçlerinde değerlendirerek et kemik unu elde etmektedirler. Gelen kemikler önce yabancı maddelerden ayrıştırılarak kırılarak, 270 derecede pişirilip yağı alındıktan sonra işleme tabi tutulmaktadır.

Son olarak, kemik suyunun nasıl hazırlandığına dair bir öneri verilmiş. Bu öneriye göre, kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve bir kaşık sirke eklenerek yavaş bir şekilde kaynatılması gerektiği belirtilmektedir. Kemik suyu hazırlanırken kemiklerin fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak şekilde hafif ateşte pişirilmesi önerilmektedir.
 
Geri
Üst