AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ates organlara zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ateş organlara zarar verir mi?​

Ateş 39-40 derecenin üzerine çıktığında vücut aşırı enerji harcamaya başlar, kalp ve solunum sistemi daha hızlı çalışır. Vücut, kol ve bacaklardaki damarları büzüp bu bölgelere daha az kan gönderirken; beyin, kalp, karaciğer gibi organlara daha fazla kan gönderir.

Ateşi düşürmeye çalışmak doğru mu?​

Doğrusu: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Altay Yücel yüksek ateşi hızla düşürmenin de doğru olmadığını belirterek, “Çünkü ateşi hızlı düşüren ilaçlar hipotermiye, bir başka deyişle vücut ısısının aniden düşmesine yol açabiliyor. Ayrıca fazla ilaç tüketimi ilaç zehirlenmelerini tetikleyebiliyor” diyor.
Yüksek ateş beyne zarar verir mi?
Yüksek ateş beyinde tahribata neden olur veya 40 derecenin üzerindeki ateş tehlikelidir. Ateşin beyne zarar vermesi, ancak ısı merkezinin hatalı çalıştığı malign ateş durumlarında vücut ısısı 42-45 gibi derecelere yükseldiğinde olabilir ki, bu durumlar oldukça nadir görülür.
Atesliyken ne yapmak gerekir?
Diyorsanız şu yöntemleri denemenizde fayda var:
- Hafif ılık su ile duş almak.
- Ateş düşürücü ilaç içmek.
- Bol bol su içmek.
- Nefes alabilmek için burnunuzu açık tutun.
- Soğuk bez ile koltuk altı bölgesine aralıklarla kompres uygulayın.
- Oda sıcaklığını düşürmek.
- Bulunduğunuz ortamdan dışarı çıkın, temiz hava alın.

Vücudun Verdiği Sinyalleri Dikkate Alın Ateş 39-40 derecenin üzerine çıktığında vücut aşırı enerji harcamaya başlar, kalp ve solunum sistemi daha hızlı çalışır. Vücut, kol ve bacaklardaki damarları büzüp bu bölgelere daha az kan gönderirken; beyin, kalp, karaciğer gibi organlara daha fazla kan gönderir.

Ateşi düşürmek zararlı mı?​

Öncelikle ateşin düşmanımız değil, dostumuz olduğunu bilerek hareket edin. Ateşin yükselmesiyle, vücut enfeksiyon etkeniyle daha iyi savaşabilmektedir. O halde, ateşli çocukta hemen ateşi düşürmeye çalışmak gereksizdir. Ateşli çocuğun, normalden fazla sıvı almasına, susuz kalmamasına dikkat etmek gerekir.

Ateş mikropları öldürür mü?​

Ateşin 2 başlıca görevi vardır. Bunlar bağışıklık sistemini uyarmak ve saldırgan mikroplarla savaşmaktır. Herhangi bir mikrop vücuda yerleştiğinde ilk olarak makrofaj (büyük yiyiciler) olarak adlandırılan hücreler mikropla savaşır.
Kaç gün süren ateş tehlikelidir?
Bu durumun ve yüksek ateşin nedenini belirlemek için nöbet geçtikten sonra çocuk en kısa sürede doktora götürülmelidir. Ancak eğer nöbet beş dakikadan uzun sürerse acil tıbbi yardım çağırmak gereklidir. Yetişkinlerde ise, ateş değeri 39, 4° C veya daha üzerindeyse doktora başvurmak gereklidir.
Ateş ne kadar sürerse tehlikeli?
3 günden uzun sürerse, Çocuk hasta görünüyor, sıvı alımını reddediyor,huzursuz ise 3 günü beklemeden. Ateş popodan 39C nin üstünde ise doktora gidiniz.
Yetişkinlerde ise, ateş değeri 39, 4° C veya daha üzerindeyse doktora başvurmak gereklidir.
Olmaz böyle şey. Vücut hasar görür. Mikropların yaşaması için 37 derecede ideal bir ortamdır. Ancak 38-40 derecede ölürler.
Yüksek ateş ve halsizlik neyin belirtisi?
Eklem ağrısı, halsizlik ve ateş belirtileri kişilerin en çok gösterdiği belirtiler arasında yer alıyor. Enfeksiyon oluşması durumunda kişiler grip hastalığıyla karşı karşıya kalabiliyor. Grip hastalığının en yaygın belirtileri arasında yer alıyor.
 
Geri
Üst