AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ates cikmasi iyi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ateş çıkması iyi mi?​

Ateş vücut için bir savunma mekanizmasıdır ve faydalıdır. Mikroorganizmaların kana karışması şeklinde olan enfeksiyonlarda, ateşi en yüksek olanların yaşam şansının en yüksek olduğu yapılan çalışmalarda gösterilmiştir.

Ateş çıktığında vücutta ne olur?​

Kişilerin kalp atışları ve buna bağlı olarak metabolizmaları hızlanır. 37 dereceyi geçen ateşlerde metabolizmada -12 oranında artış gözlenir. Vücudun sıvı ve kalori ihtiyacı artar. Kalp ve solunum sistemine ek yük bindiği için vücut yorulur ve halsiz düşer.
37.7 ateş normal mi?
Makattan ölçüldüğünde normal sayılan vücut ısısı 36.4 – 37.6 derece, koltuk altından ölçüldüğünde normal ısı ise 36.5-37.0 0C arasındadır. Yetişkinlerde vücut ısısının 37 derecenin üzerinde olması durumunda ateşten söz edilir. Bebeklerde ise 38 derece üstü yüksek ateş grubuna girer.
Ateş zararlı mı?
Yetişkin bireylerde yüksek ateş rahatsız edici olabilir, ancak 39.4 °C veya daha üstünde bir değere ulaşmadığı sürece genellikle endişe nedeni olarak kabul görmez. Ancak bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocuklar için biraz yüksek ateş bile ciddi bir enfeksiyonun varlığına dair bir işaret olabilir.

Ateşin zararları nelerdir?​

Ateşin yükselmesi sırasında titreme, el ve ayaklardaki damarlardaki geçici daralmaya bağlı olarak eller ve ayaklarda soğuma gibi belirtiler ortaya çıkar. Ateş 6 ay-6 yaş arası çocuklarda havaleye yol açabilmekte; ayrıca çocuklarda huzursuzluk, sayıklama, halüsinasyon gibi etkiler yapabilmektedir.

Ateşim var mı yok mu nasıl anlarım?​

Bireyin yüksek ateşine aslen neyin sebep olduğuna bağlı olarak aynı zamanda bir takım ek belirti ve semptomlar görülebilir. Yüksek ateşin diğer belirtileri arasında baş ağrısı, dehidrasyon yani susuzluk, genel anlamda zayıflık, i̇ştah kaybı, kas ağrıları, sinirlilik, terleme ve titreme bulunmaktadır.
Ateş beyne zarar verir mi?
Ateşin beyne zarar vermesi, ancak ısı merkezinin hatalı çalıştığı malign ateş durumlarında vücut ısısı 42-45 gibi derecelere yükseldiğinde olabilir ki, bu durumlar oldukça nadir görülür. Genellikle beyne zarar veren ateşin kendisi değil, ateşe neden olan menenjit ve ensefalit gibi hastalıklardır.
Normal bir insanın ateşi kaç olmalı?
Vücut ısısının normal değerlerin üzerine çıkması. Normal vücut ısısı koltuk altından ölçüldüğünde 36,5-37,0o, kulaktan ölçüldüğünde 35,7-37,5o dir. Açıklama: Yüksek ateş COVID-19’da görülen klinik bulgulardan biridir.
 
Geri
Üst