- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 217.530
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Atel kimlere yapılır?
Özellikle şişlik, yaralanma ya da uzuv bölgesinde yaşanan ağrılar için yaygın kullanılır. Aynı zamanda trafik kazasında meydana gelen hastalara karşı da uzuvların sabit kalmasına imkan verir. Omuriliğin zedelenmemesi için boyun kısmı adına da kullanılır.Atelle Hangi kırıklar tespit edilir?
Özellikle burkulma, incinme ve bağlarda yaşanan kopuklukların pek çoğunda el, kol, ayak ve bilek atelleri uygulanmaktadır.El bilek atelleri nedir?
El bilek ateli, bileğinizi tekrarlayan bir şekilde bükme, incinme, ellerinizle ağır ağırlıklar kaldırma, bükülmüş bileklerle yatma ve sert cisimleri delme gibi ortanca siniri sıkıştıran ve tahriş eden faaliyetlerden kaçınabilmeniz için kullanılan ortopedi ürünler grubundan ortez grubuna giren yardımcı ürünlerdir. .
Atel ile alçı farkı nedir?
Atel, sirküler yapıda olmayan bir tespit materyalidir, hızlı ve kolay uygulanır; dolayısıyla, kırık, çıkık, burkulma ve diğer ortopedik ya- ralanma gibi akut durumlarda idealdir. Sirküler alçı ise çepeçevredir.
Atel alçı farkı nedir?
Alçı, kırık kemiklerin veya aşırı incinmiş yumuşak dokuların alçı, pamuk ve sargı bezi ile sabitlenerek hareketsiz kalması için yapılan işlemdir. Eğer alçı sarılan bölgenin tamamını kat etmiyorsa atel adını alır.Kol ateli ne işe yarar?
Atel, vücut uzuvlarında meydana gelen yaralanma, şişlik, ağrı gibi şikayetleri azaltmak ve uzuvları çoğunlukla hareketsiz tutmak için kullanılan tıbbi bir üründür.Burun ateli neden takılır?
Rinoplasti: burun estetiği ameliyatının tıbbi adıdır. Günlük hayatımızda kullanıma girmiştir. Atel: Ameliyat sırasında burun içinde oluşturulan, kemik ve kıkırdaktan meydana gelen burun çatısının kaynaması için burun üzerine konulan alçı veya plastik destek. 1 hafta burun üzerinde kalması gerekir.
Bacağın kırık olduğunu nasıl anlarız?
Kemikler kırıldığında, olay anında dahi duyabileceğiniz bir çıtırtı sesi ortaya çıkar. Söz konusu bölge aniden ve ciddi oranda şişmeye başlar. Kırığın yaşandığı bölge, kırmızı-mor ya da siyah-mavi renk alarak çürük görüntüsü oluşur. Söz konusu bölgeye dokunmak çok güçtür.