AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atel islanirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Atel ıslanırsa ne olur?​

Alçı veya atel ıslanırsa ve nem, cildinize dokunan iç bölgeye inerse, kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe, kızarıklığa, kaşınmaya ve bazı aşırı durumlarda da enfeksiyona sebebiyet verebilir.
Atel nasıl bir şey?
Atel, vücut uzuvlarında meydana gelen yaralanma, şişlik, ağrı gibi şikayetleri azaltmak ve uzuvları çoğunlukla hareketsiz tutmak için kullanılan tıbbi bir üründür.
Atel ile alçı farkı nedir?
Atel, sirküler yapıda olmayan bir tespit materyalidir, hızlı ve kolay uygulanır; dolayısıyla, kırık, çıkık, burkulma ve diğer ortopedik ya- ralanma gibi akut durumlarda idealdir. Sirküler alçı ise çepeçevredir.

Atel alçı farkı nedir?​

Alçı, kırık kemiklerin veya aşırı incinmiş yumuşak dokuların alçı, pamuk ve sargı bezi ile sabitlenerek hareketsiz kalması için yapılan işlemdir. Eğer alçı sarılan bölgenin tamamını kat etmiyorsa atel adını alır.
Atel neye takılır?
Atel Hangi Kemiklere Uygulanır? Atel kol ve bacak olmak üzere aynı zamanda boyun bile beraber omurga kemikleri için yaygın olarak kullanılır. Önemli olan bu bölgelerdeki yaralanmanın hızlı şekilde iyileşmesi adına, bölgenin hareketsiz kalmasına imkan tanımasıdır.
Şişme atel hangi durumlarda kullanılır?
Kırık bölgenin alçı gibi tam stabilizasyonunu sağlar. Şişme atel kiti, diz yada dirsek eklemleriyle bunların alt kısımlarında meydana gelmiş olan kırıkların sabitlenmesi için kullanılabilir. Fermuar ve hava kaçırmayan valfleri mevcuttur. X ışınlarını geçirgendir.

Atel nedir nerelerde kullanılır?​

Alçılı sargı bezi nasıl yapılır?
İlk işlem; geniş bir kabın içerisinde bulunan hafif sıcak su içerisine alçı sargı bezleri konulur. Su içerisine konan sargı bezleri hava kabarcıklarının su yüzeyine çıkmasına neden olmaktadır. Bu işlem kullanılacak sargı bezlerince devam ettirilmektedir.
Atel çeşitleri nedir?
Üç temel atel tipi vardır: Sert (Rijit), Yumuşak (Esnek) ve Traksiyon Atelleri.

Parmak ateli neden kullanılır?​

bazı kırık ve çıkıkların tespitinde kullanılan, ilgili bölgeyi sirküler tarzda sarmayan, sargı bezi ile tespit edilen alçı. parmak kırıklarında kullanılanına parmak ateli denmekte olan aparat… materyali genellikle alüminyum sanırım.
Şişme atel nasıl kullanılır?
6.1.1 Atel uygulama öncesi, ekstremitenin uç noktasından duyu ve nabız muayenesi yapılmalıdır. 6.1.2. Atel uygularken, kırık bölgenin altındaki ve üstündeki eklemler de içine alınacak şekilde takılmalıdır. 6.1.3. Atel takıldıktan sonra şişirilerek, eklemler ve kırık bölge sabitlenmelidir.
 
Geri
Üst