Atayef Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı şeker
1 ,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket instant maya
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Şerbeti için (eğer isterseniz):
1 ,5 su bardağı toz şeker
2 ,5 su bardağı su
Limon suyu
Atayef Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şayet şerbetli olmasını istiyorsanız şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp ocağa kaynamaya alıyoruz.
Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyumuzdan sıkıyoruz.
5- 10 dk kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
Hamuru için gerekli olan bütün materyallerimizi ek ediyoruz hamurumuzu akışkan tıpkı kek harcı üzere olacak.
Mayalanması için 1 saat bekliyoruz.
Muhallebisi için vanilya hariç bütün gereçlerimizi bir tencereye katıyoruz.
Kıvam alıp yoğunlaşıncaya denk karıştırıyoruz.Oldukça kıvamlı bir muhallebi olacaktır.
Yoğunlaştıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz ve vanilyamızı ek ediyoruz karıştırıyoruz.
Mayası gelen hamurumuzun havasını kaşık yardımı ile alalım ve yakmaz yapıştırmaz tavamızı ocağa alalım ısıtalım.
Isındıktan sonra yemek kaşığı ile 1 yemek kaşığı alalım doluca ve tavamıza alalım.
Bilakis çevirmiyoruz.
Göz göz olduktan 1 dakika sonra hamurumuzu alıyoruz ve beklemeden bir ağzı açık kalacak biçimde ağzını kapatıyoruz.
Süreç bittikten sonra muhallebimizi bir sıkma torbasına alıyoruz ve tek tek hamurumuzun içine dolduruyoruz.
İstediğin şeye bandırabilirsiniz ben hindistan cevizine bandırdım.
Dolapta 3 4 saat dinlendirelim.Afiyet olsun Not: şerbetli yapacaksanız şayet servis esnasında şerbetleyebilirsiniz.
Atayef Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı şeker
1 ,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket instant maya
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Şerbeti için (eğer isterseniz):
1 ,5 su bardağı toz şeker
2 ,5 su bardağı su
Limon suyu
Atayef Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şayet şerbetli olmasını istiyorsanız şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp ocağa kaynamaya alıyoruz.
Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyumuzdan sıkıyoruz.
5- 10 dk kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
Hamuru için gerekli olan bütün materyallerimizi ek ediyoruz hamurumuzu akışkan tıpkı kek harcı üzere olacak.
Mayalanması için 1 saat bekliyoruz.
Muhallebisi için vanilya hariç bütün gereçlerimizi bir tencereye katıyoruz.
Kıvam alıp yoğunlaşıncaya denk karıştırıyoruz.Oldukça kıvamlı bir muhallebi olacaktır.
Yoğunlaştıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz ve vanilyamızı ek ediyoruz karıştırıyoruz.
Mayası gelen hamurumuzun havasını kaşık yardımı ile alalım ve yakmaz yapıştırmaz tavamızı ocağa alalım ısıtalım.
Isındıktan sonra yemek kaşığı ile 1 yemek kaşığı alalım doluca ve tavamıza alalım.
Bilakis çevirmiyoruz.
Göz göz olduktan 1 dakika sonra hamurumuzu alıyoruz ve beklemeden bir ağzı açık kalacak biçimde ağzını kapatıyoruz.
Süreç bittikten sonra muhallebimizi bir sıkma torbasına alıyoruz ve tek tek hamurumuzun içine dolduruyoruz.
İstediğin şeye bandırabilirsiniz ben hindistan cevizine bandırdım.
Dolapta 3 4 saat dinlendirelim.Afiyet olsun Not: şerbetli yapacaksanız şayet servis esnasında şerbetleyebilirsiniz.
Atayef Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı