AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ATAX tavuk neden yumurtlamaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

ATAX tavuk neden yumurtlamaz?​

Rasyondaki enerji düzeyi azaldıkça tavukların yem tüketimleri artar ve enerji gereksinimlerini karşılamaya yönelirler. Düzeyinin altında enerji içeren yemleri tüketen tavuklarda yumurtlama sayısı zamanla azalarak düşer, yumurta büyüklüğü küçülür ve vücut depo yağları azalır.

Tavukların Yumurtasi neden azalir?​

Stres, tavuklar için büyük bir sorun olabilir. En çok görülen stres nedenleri: Kümes / yer değişiklikleri: Ortamındaki bir değişiklik yumurta üretiminin yavaşlamasına veya geçici olarak durmasına neden olabilir. Folluğu değiştirmek gibi basit bir şey bile, tavukların yumurta üretiminin yavaşlamasına neden olabilir.

Yumurta yiyen tavuk için ne yapmalı?​

Yumurta yiyen tavuk için ne yapmalı?
*Follukları kümes içinde mümkün olduğu kadar karanlık köşelere koyun gün içinde yumurtasını yapan tavuklar can sıkıntısından gidip follukta oynamayı yada oyalanmayı düşünmesin ve her tavuğa yetecek kadar folluk bulundurun. *Gün içinde 2 defa yumurtalarınızı toplamaya çalışın.

Ataks tavuk ne zaman yumurta yapar?​

Ataks tavuk ne zaman yumurta yapar?
ATAK-S Irkı Tavukların Performans Özellikleri Yarkalar genellikle 18 -19 haftalık yaşta ilk yumurtalarını vermeye başlarlar . 20 -21 haftalık yaşta % 50 yumurta verimine ulaşırlar .

Ataks Ferikler ne zaman yumurtlar?​

Sağlıklı bir YARKA TAVUK uygun koşullar sağlandığında 18-22 haftaları arasında yumurta verimine başlar.

Tavuklara buğday verilir mi?​

Tavuklar buğday konusunda müşkülpesenttir. Her buğdayı yemezler. Severek yiyecekleri buğday genelde piyasadaki en ucuz buğday çeşididir. 2- Her türlü yeşillik: Tavuklarınızı uygun çevrede açıkta yetiştiriyorsanız kendileri bulur yer.

Tavuklarda yumurta verimi ne zaman düşer?​

Tavuklarda yumurta verimi ne zaman düşer?
Tavuklara yumurtlama devresinde günde 14-16 saat ışık almaları sağlanmalıdır. Gün ışığı ile birlikte akşamları kümeste yapılacak bir aydınlatma programı ile bu süre yakalanmalıdır. Kış ayıyla birlikte kısalan gün ışığı nedeniyle, yeterli ışık süresi sağlanmayan sürülerde verimde düşüş gerçekleşmektedir.

Tavuk strese girer mi?​

Tavuk strese girer mi?
Tavuklarda, hava koşulları, aşılama, gaga kesimi, yetersiz yaşam alanı gibi rahatsız edici koşullar, stresin ortaya çıkmasını sağlayan etkenler olarak bilinmektedir.
Tavuk yumurtasını hangi hayvan çalar?​
Uzun kuyruklu gelincik, Amerika’da yaşar. Özellikleri: 15-20 cm uzunlukta, saldırgan, merhametsiz, avcı bir memeli. Fare, tavşan, kuş, yılan, kümes hayvanlarını avlar. Yumurtaları çalar.
Tavukların yumurtlamaları hakkında birkaç konu ele alınmıştır.?​
Burada tavukların yumurtlamaları hakkında birkaç konu ele alınmıştır. Aslında her biri ayrı sayfaların konuları idi. Tümü bu sayfada birleştirildi.

Ne Demek ki tavuk yumurtadan kesilir?​

Ne Demek ki tavuk yumurtadan kesilir?
Bünyesi fazlaca zayıf düşen tavuk yumurtadan kesilir. Çünkü “doğa” besleyiciliği çok düşük yumurtalara izin vermez, tavuk dinlenmeye çekilir. Doğanın gereği olarak tavuklar ilkbaharda yeni nesiller geliştirirler.

Ne zaman Yumurta tavukları yumurtlanır?​

Ne zaman Yumurta tavukları yumurtlanır?
Tavuklar ne zaman yumurtlamaya başlar? Civcivlerin büyüyüp yumurtlamaya başlamaları tavuk ırkına göre ve ortam / mevsim değişkenlerine göre genelde 4 buçuk ay ile 8 ay arasında değişiyor. Yeni hibrit yumurta tavukları ise (tabii ayrıca özel bakımları şartıyla) 3,5 ay gibi kısa bir zamanda yumurtlamaya başlarlar.

Nasıl bir tavuk gıdaklamaya başlar?​

Yumurtlamış bir tavuk gıdaklamaya başlar, diğerleri de ona eşlik eder ve hep bir ağızdan bağırmaya başlarlar. Tavukların doğal ortamda tamamen serbest bırakılarak yetiştirildiği yerlerde görülmüştür ki: Kendi seçtiği gizli yerde yumurtalarını biriktiren bir tavuk, yumurtasını yumurtladıktan sonra oradan uzaklaşır, başka yerde gıdaklamaya başlar.
 
Tavukların yumurtlaması üzerine detaylı bilgiler verilmiş. Tavukların yumurtlama verimini etkileyen faktörler arasında beslenme, stres, ışık süresi gibi unsurların önemli olduğu belirtilmiş. Ayrıca tavukların yumurtlamaya başlama süreleri ve yumurtlama performansları hakkında bilgiler de sunulmuş. Ayrıca tavukların stres yaşayabileceği durumlar ve bu durumların yumurta verimini nasıl etkileyebileceği ele alınmış. Tavukların doğal davranışları hakkında da bilgi verilmiş. Eğer başka konular hakkında da bilgi almak isterseniz sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst