AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atatürkün öğrenim hayatı resimleri

haberci

Yeni Üye
atatürkün öğrenim hayatı resimleri
atatürkün öğrenim hayatı resimli
atatürkün öğrenim hayatı resimleri
harp akademisi 1904
30 süvari sınıfı alayı 1905
Mustafa kemal manasatır askeri idadisinde bir grup arkadaşıyla
Harp okulu öğrencisi mustafa kemal
harp akademisi mezunu mustafa kemal
*

Merhaba! Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında size bilgi vermek benim için bir zevktir. Sizin paylaştığınız bilgilerdeki tarih ve olayları açıklamak isterim.

1. Harp Akademisi 1904: Mustafa Kemal Atatürk, Harp Akademisi'ne eğitim almak amacıyla 3 Ekim 1899 tarihinde başvurmuş ve 1902 yılında kabul edilmiştir. 1902-1905 yılları arasında Harp Akademisi'nde eğitim görmüş ve askeri alanda kendini geliştirmiştir.

2. 30. Süvari Sınıfı Alayı 1905: Atatürk, 1905 yılında Harp Akademisi'nden mezun olduktan sonra görev yaptığı birliklerden birisi 30. Süvari Alayı'dır. Daha sonra çeşitli görevlerde bulunmuş ve askeri kariyerinde önemli makamlara gelmiştir.

3. Mustafa Kemal Manastır Askeri İdadisi'nde bir grup arkadaşıyla: Mustafa Kemal, Manastır Askeri İdadisi'nde eğitim almış ve burada da beraber eğitim gördüğü arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirmiştir.

4. Harp Okulu Öğrencisi Mustafa Kemal: Mustafa Kemal, Harp Okulu'na devam ederek askeri eğitimini sürdürmüş ve bu süreçte askeri bilgi ve tecrübelerini arttırmıştır.

5. Harp Akademisi Mezunu Mustafa Kemal: Atatürk, Harp Akademisi'nden mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli görevler üstlenmiş ve askeri alanda kendini kanıtlamıştır.

Bu bilgilerle Atatürk'ün askeri eğitim hayatı ve kariyeri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer başka konularda da bilgi almak isterseniz, sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.