AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ataturkun kisisel ozellikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.152
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Atatürkün kişisel özellikleri nelerdir?​

İleri görüşlülüğü

Asıl Mustafa Kemal kimdir?​

Mustafa Kemal Atatürk diye bir kişilik dünyaya gelmemiştir. Bize fotoğraflarda, görüntülerde gösterilen şahsiyet, Yahudi bir iş adamı Yossi Kohen’dir. Gerçek Mustafa Kemal, 1911’de Trablusgarp’ta şehit oldu.”“Tarihi bir hakikat daha..

Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu son görev nedir?​

Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu son görev nedir?
I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunda görev yapan Atatürk, Çanakkale Cephesi’nde miralaylığa, Sina ve Filistin Cephesi’nde ise Yıldırım Orduları komutanlığına atandı….Mustafa Kemal Atatürk.
Halaskâr · Gazi · Mareşal · Başöğretmen · Ebedi Şef Mustafa Kemal Atatürk P.1317(1901)-8
Yerine gelen | Fevzi Paşa (Çakmak)
Türk Ordusu başkumandanı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk gittiği okulun adı nedir?​

Küçük Mustafa, Haziran 1887’de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi’nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik’te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi’ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.

Atatürk’ün en önemli kişisel özelliği nedir?​

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kişilik Özellikleri Bu konuda ileri görüşlü olması, sabırlı ve disiplinli bir yapıya sahip olması, cesareti, kararlılığı, vatan sevgisi ve liderlik vasfı gibi birçok kişisel özellikleri ön plana çıkmaktadır.

Atatürk’ün kişisel özellikleri akla ve bilime niçin önem verdiğini açıklayınız?​

Atatürk’ün kişisel özellikleri akla ve bilime niçin önem verdiğini açıklayınız?
Bilim, Atatürk’ün düşünce sisteminde önemli bir yer tutar. İnkılâplarını dayandırdığı temel de bilimsel gerekçelerle açıklanmıştır. Toplumsal yaşamın bilim ve akıl ile güvenli hale getirilebileceği temelinde yükselen değerler zinciri geliştirmiştir.

Atatürk neden Türkiye adını verdi?​

29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyet, Mustafa Kemal’in deyimiyle “çocuğa isim koymaktır.” O devlete adım adım Türkiye ismi verildi. Bunu yabancılar sık sık kullanıyordu. Osmanlı’yı da bununla tarif ediyordu. Tarihi olaylar Anadolu’da doğan yeni devlete Türkiye ismini verdirdi.

Atatürk Türkiyeyi kimden kurtardı?​

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp Kurtuluş Savaşını başlatmasaydı Anadolu’da Türk kalmazdı. Emperyalist işgalciler Türkleri Anadolu’dan da sürerlerdi ve ortada ne Türk ne de Türkiye kalırdı. Şunu hiçkimse unutmasın, Mustafa Kemal Atatürk sadece ülkeyi kurtarmadı, Türk neslini de kurtardı.

Mustafa Kemal’in ilk askeri görev yeri neresidir?​

Mustafa Kemal’in ilk askeri görev yeri neresidir?
Mustafa Kemal İstanbul Harp Akademisi’nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Şam’a gitti ve 5. orduya katıldı. Böylece Mustafa Kemal’in askerlik macerası başlamış oldu. Burada kurmay yüzbaşı olarak görev aldı ve çok önemli başarılara imza attı.

Mustafa Kemal hangi savaşlarda görev almıştır?​

Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911. İkinci Balkan Savaşı 1912- 1913. Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915. Doğu (Kafkas) Cephesi 1916-1917.

Atatürk ve ailesi niçin dayısının çiftliğine yerleşmiştir?​

Soru: Atatürk ve ailesi niçin dayısının çiftliğine yerleşmiş? Cevap: Babası öldüğü için.

Atatürk hangi çiftlikte kaldı?​

Atatürk hangi çiftlikte kaldı?
Mustafa ve annesi dayıları ile birlikte yaşamak üzere taşraya Rapla Çiftliği’ne gittiler. Onu annesi büyüttü. Mustafa çiftlikte çalışmaya başlamış, ancak annesi okula gitmemesi nedeniyle endişelenmeye başlamıştı. Sonunda, annesinin Selânik’teki kız kardeşi ile birlikte yaşamalarına karar verildi.

Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulunun adı nedir?​

Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim aldığı okullar şöyledir; ilkokul eğitimini Mahalle Mektebinde ve Şemsi Efendi Okulunda, ortaokul eğitimini Selanik Mülkiye Rüştiyesi ve Selanik Askeri Rüştiyesinde, lise eğitimini Selanik Askeri İdadisi, üniversite eğitimini ise Harp Okulu ve Harp Akademisinde almıştır.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel özellikleri arasında ileri görüşlülük, sabır, disiplin, cesaret, kararlılık, vatan sevgisi ve liderlik vasıfları ön plana çıkmaktadır. Atatürk, bilime ve akla büyük önem vermiş ve düşünce sistemini bilimsel gerekçelerle temellendirmiştir. Toplumsal yaşamın bilim ve akıl ile güvenli hale getirilebileceği inancıyla hareket etmiş ve bu değerleri ön planda tutmuştur.

Mustafa Kemal'in ilk okul olarak Şemsi Efendi Mektebi'ne gitmiştir. İlkokulu burada tamamlamış ve eğitim hayatına bu okulda başlamıştır. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk askeri görev yeri ise İstanbul Harp Akademisi'nden mezun olduktan sonra görev aldığı Şam'dır. Burada kurmay yüzbaşı olarak görev almıştır ve askerlik macerası burada başlamıştır.

Atatürk ve ailesi, babasının vefatı sonrasında dayısının çiftliğine yerleşmiştir. Dayısının çiftliğinde yaşamaya başlamalarının nedeni babasının ölümüdür. Ayrıca Atatürk'ün eğitim aldığı okullar arasında Selanik Mülkiye Rüştiyesi, Selanik Askeri Rüştiyesi, Selanik Askeri İdadisi gibi okullar bulunmaktadır. Üniversite eğitimini ise Harp Okulu ve Harp Akademisi'nde tamamlamıştır.
 
Geri
Üst