AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ataturk'un kişisel ozellikleri nelerdir

haberci

Yeni Üye
Mustafa Kemal Ataturk'un kişisel ozellikleri
• İLERİ GORUŞLULUĞU
• Ataturk olayların gidişini değerlendirerek sonucunu tespit ederdiCanakkale Muharebeleri sırasında , duşman donanmasının nerden cıkarma yapabileceğini onceden sezerek gerekli tedbiri alması savaşın sonucunu değiştirmiştir
• ACIK SOZLULUĞU
• Ataturk , doğruyu soylemekten asla cekinmezdi ’ ’Ben duşunduklerimi ,daima halkın huzurunda soylemeliyimyanlışım varsa halk beni tekzip eder ’ ’derdi
• MANTIKLILIĞI
• Keskin bir mantık ve zeka gucune sahip olan Ataturk ,hayatı boyunca akıl ve mantığa buyuk onem vermiştirBu ozellik onun evrensel devlet adamı olarak tanınmasında buyuk bir rol oynamıştır ’ ’Bizim akıl ,mantık ve zeka ile hareket etmek en belirgin ozelliğimizdir ’ ’ diyerek ulke sorunlarında mantık ve şuurla hareket edildiğini gostermiştir
• COK CEPHELİLİĞİ
Ataturk cok cepheli bir liderdiO hem fikir hem de hareket adamıdırYani bir taraftan Turk inkılabının hazırlayıcısı diğer taraftan da uygulayıcısı olmuşturHem duşunen hem de eserler veren Ataturk , cok yonlu bir lider olduğunu gostermiştir
• EĞİTİMCİLİĞİ
Ataturk toplumu cağdaş uygarlık duzeyinin ustune cıkarmayı amacladığı icin milli eğitim ile yakından ilgilenmiştirO , ‘ ’ Eğitimdir ki bir milleti ya hur , bağımsız , şanlı , yuce bir toplum olarak yaşatır ; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder
• YONETİCİLİĞİ
Mustafa Kemal iyi bir yonetici icin gerekli butun ozelliklere sahiptiKibar davranışları , durustluğu ,emir veriş tarzıyla ornek olmuşturGerek devlet yonetiminde gerekse askerlik hayatı boyunca hicbir zaman maceraya yer vermemiştirAtaturk ‘ ’Buyuk kararlar vermek kafi değildirBu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lazımdır ’ ’ diyerek verdiği kararlarda ısrarcı olmuş ve sonucun kendi istediği şekilde cozumlenmesi icin uğraşmıştır

Eksiksiz bir şekilde verdiğiniz bilgilere dayanarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel özelliklerini detaylı bir şekilde açıklayabilirim:

1. İleri Görüşlülük: Atatürk, olayların gidişatını değerlendirerek uzun vadeli sonuçları öngörebilen bir liderdi. Örneğin Çanakkale Muharebeleri'nde düşman donanmasının gelebileceği noktaları önceden tahmin ederek tedbirleri alması, savaşın sonucunun değişmesinde etkili olmuştur.

2. Açık Sözlülük: Atatürk, doğruları cesurca dile getiren bir liderdi. Her zaman doğruyu söylemekten çekinmeyen Atatürk, "Ben düşündüklerimi, daima halkın huzurunda söylemeliyim. Yanlışım varsa halk beni tekzip eder." prensibiyle hareket etmiştir.

3. Mantıklılığı: Keskin bir mantık ve zeka gücüne sahip olan Atatürk, hayatı boyunca akıl ve mantığa büyük önem vermiştir. Bu özelliği, onun evrensel bir devlet adamı olarak tanınmasında önemli bir rol oynamıştır.

4. Çok Cepheci Olması: Atatürk, çok yönlü bir liderdi. Hem düşünen hem de icraatlarıyla harekete geçen bir lider olması, Türk İnkılabı'nın hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olmasını sağlamıştır.

5. Eğitimci Kişiliği: Atatürk, toplumu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmayı hedeflediği için milli eğitimle yakından ilgilenmiştir. Ona göre eğitim, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.

6. Yöneticiliği: Atatürk, iyi bir yönetici olmak için gerekli olan tüm özelliklere sahipti. Kibar davranışları, dürüstlüğü ve emir verme tarzıyla örnek bir lider olmuştur. Hiçbir zaman maceracı davranışlara yer vermeyen Atatürk, verdiği kararları cesaretle ve kararlılıkla uygulamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, bu özellikleriyle sadece Türkiye için değil, dünya çapında büyük bir lider olarak tanınmaktadır.

Geri