AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atatürk'e Göre Lider Olmanın Bazı Özellikleri

haberci

Yeni Üye
Atatürk'e Kadar Lider Olmanın Bir Takım Özellikleri
Atatürke Göre Lider Olmanın Özellikleri
Lider dediğin herşeyden önce kim olduğunu bilmeli ve kendine güvenmelidir Ben dikkatör değilim Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar Evet bu doğrudur Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim Mustafa Kemal Atatürk Lider dediğin her kim olursa olsun insanlara bedel vermeli Millete efendilik yoktur Ona hizmet vermek vardır Bu Millete hizmet eden onun efendisi olur Mustafa Kemal Atatürk ve mütevazi olmalıdır
Bu ulusu ben yok içimizdeki ruh damarımızdaki kan kurtarmıştır
Mustafa Kemal Atatürk Lider dediğin önde yürüyen değil yol gözteren olmalıdır
Sizler yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız deha beni peşine düşüp takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler katiyen ve asla yorulmazlar Türk Gençliğini gayeye bizim yüksek idealimize aralıksız olarak yorulmadan yürüyecektir
Mustafa Kemal Atatürk Lider dediğin,
Yeri geldi mi bayağı bir asker
Yeri geldi mi Başkumandan olmalıdır
Memleketin elide biri değil her tarafı imha edilse her tarafı ateşler içinde bırakılsa biz bu toprakların üstünde bir tepeye çıkacağız ve oradan savunma ile meşgul olacağız
Mustafa Kemal Atatürk
alıntı *

Atatürk'e göre lider olmanın bazı önemli özellikleri vurgulanmıştır. Liderin öncelikle kim olduğunu bilmeli ve kendine güvenmeli olduğu belirtilmiş. Atatürk, liderliği zoraki ve insafsızca değil kazanarak hükmetmeyi tercih ettiğini ifade etmiştir. Liderin insanlara bedel vermeyi göze alması gerektiği vurgulanmış ve liderin mütevazi olması gerektiği belirtilmiştir. Atatürk, liderin yol gösteren, önde yürüyen bir figür olması gerektiğini söylemiştir. Ayrıca, liderlikte yorulmamak, ideal ve hedefler doğrultusunda kararlılıkla ilerlemek önemli bir özellik olarak vurgulanmıştır. Atatürk'ün liderlik anlayışına göre lider, gerekirse asker olmalı, gerekirse başkumandanlık yapabilmelidir.

Atatürk'ün sözleriyle ifade edilen bu özellikler bir liderin sadece güçlü ve kararlı olmakla değil aynı zamanda insanlara hizmet etmeyi amaçlayarak mütevazi bir şekilde liderlik yapması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu özellikler doğrultusunda hareket eden bir lider, halkının güvenini kazanabilir ve ülke için başarılı adımlar atabilir.

Geri