Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu Na Ne Zaman Başlamıştır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, İstanbul’da 1934 yılında ne zaman başlamıştır? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk tarafından açılmıştır. Okul, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yer almaktadır. Şemsi Efendi Camii yanında bulunan okul, ilköğretim düzeyinde eğitim vermektedir. Atatürk’ün eğitim alanındaki devrimci yaklaşımıyla kurulan okul, öğrencilere ulusal değerler ve modern eğitim anlayışını benimsetmektedir. Öğretmenler ve öğrenciler arasında güçlü bir iletişim ve dayanışma kültürü vardır. Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, nitelikli eğitim kadrosu ve donanımlı sınıflarıyla öğrencilere en iyi eğitimi sunmaktadır.
İçindekiler

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu Ne Zaman Kurulmuştur?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, ne zaman kurulduğunu merak edenler için bilgi vermektedir. Okulun kuruluş tarihi, kesin bir şekilde belirlenmiştir. Okul, 1934 yılında kurulmuştur. Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatta olduğu döneme denk gelmektedir. Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, 87 yıldır eğitim veren köklü bir okuldur.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu Hangi İlde Bulunmaktadır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, hangi ilde yer aldığını merak edenler için bilgi vermektedir. Okul, İstanbul ilinde bulunmaktadır. İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ve önemli şehirlerinden biridir. Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu da bu büyük şehirde hizmet vermektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu Kaç Yılında Taşınmıştır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, hangi yılda taşındığını merak edenler için bilgi vermektedir. Okul, 2018 yılında yeni bir binaya taşınmıştır. Bu taşınma, okulun fiziki şartlarını iyileştirmek ve öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Yeni binada modern sınıflar ve donanımlı bir eğitim ortamı bulunmaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu Hangi Sınıfları Kapsamaktadır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, hangi sınıfları kapsadığını merak edenler için bilgi vermektedir. Okul, ilkokul düzeyinde eğitim vermektedir. İlkokul, Türkiye’de zorunlu eğitimin ilk kademesidir ve 1. sınıftan 4. sınıfa kadar devam etmektedir. Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu da bu sınıfları kapsayan bir eğitim kurumudur.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Hangi Dersler Verilmektedir?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, hangi derslerin verildiğini merak edenler için bilgi vermektedir. Okulda, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İngilizce gibi temel derslerin yanı sıra müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar gibi dersler de verilmektedir. Bu dersler, öğrencilerin genel yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak müfredat programına dahil edilmiştir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nun Başarıları Nelerdir?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, başarılarıyla tanınan bir okuldur. Okul, öğrencilerinin akademik başarıları, sosyal etkinliklere katılımları ve sportif faaliyetlerdeki başarılarıyla dikkat çekmektedir. Öğrencileri, düzenlenen yarışmalarda ve etkinliklerde önemli dereceler elde etmektedir. Ayrıca, okulun öğretmenleri ve idarecileri de öğrencilerin başarılarını desteklemek ve geliştirmek için çaba sarf etmektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Hangi Etkinlikler Yapılmaktadır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine çeşitli etkinlikler sunmaktadır. Okulda, spor etkinlikleri (futbol, basketbol, voleybol vb.), sanatsal etkinlikler (müzik, resim, tiyatro vb.) ve kültürel etkinlikler (gezi, konferans, sergi vb.) düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmek ve farklı alanlarda deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Yabancı Dil Eğitimi Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, yabancı dil eğitimi sunmaktadır. Okulda, İngilizce dersleri verilmektedir. İngilizce, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir dildir ve öğrencilerin uluslararası iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine temel İngilizce bilgisi kazandırmayı hedeflemektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Servis Hizmeti Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine servis hizmeti sunmaktadır. Okul, öğrencilerin güvenli ve konforlu bir şekilde okula ulaşmalarını sağlamak amacıyla servis hizmeti düzenlemektedir. Servisler, belirlenen güzergahlarda öğrencileri evlerinden alıp okula götürmektedir. Bu hizmet, öğrencilerin okula düzenli ve güvenli bir şekilde gelmelerini sağlamaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Öğle Yemeği Hizmeti Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine öğle yemeği hizmeti sunmaktadır. Okulda, öğrencilere sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmelerini sağlamak amacıyla öğle yemeği servisi yapılmaktadır. Yemekler, hijyenik koşullarda hazırlanmakta ve öğrencilere sunulmaktadır. Öğle yemeği hizmeti, öğrencilerin enerji ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Kütüphane Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine kütüphane hizmeti sunmaktadır. Okulda, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve bilgiye erişimlerini sağlamak amacıyla bir kütüphane bulunmaktadır. Kütüphane, çeşitli kitaplar ve kaynaklarla donatılmıştır. Öğrenciler, kütüphaneden kitap ödünç alabilir ve okuma alışkanlıklarını destekleyebilir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Sosyal Sorumluluk Projeleri Yapılmakta mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Okul, öğrencilerin toplumsal bilinçlerini geliştirmek, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmek amacıyla çeşitli sosyal sorumluluk projeleri düzenlemektedir. Bu projeler, öğrencilerin empati yapma, sorunlara çözüm bulma ve topluma faydalı olma becerilerini geliştirmelerini sağlamaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Rehberlik Hizmetleri Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine rehberlik hizmetleri sunmaktadır. Okulda, öğrencilerin akademik, sosyal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla rehberlik hizmetleri verilmektedir. Rehberlik öğretmenleri, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre rehberlik yapmakta ve onlara yönlendirici bilgiler sunmaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Yaz Okulu Düzenlenmekte midir?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, yaz okulu düzenlemektedir. Okul, yaz tatilinde öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla yaz okulu programı düzenlemektedir. Yaz okulu, öğrencilerin akademik başarılarını sürdürmelerine ve eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, yaz okulunda çeşitli etkinlikler ve sosyal aktiviteler de düzenlenmektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Öğrenci Kulüpleri Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine çeşitli öğrenci kulüpleri sunmaktadır. Okulda, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre farklı kulüpler bulunmaktadır. Öğrenciler, bu kulüplere katılarak ilgi duydukları alanlarda daha fazla deneyim kazanabilir ve yeteneklerini geliştirebilir. Öğrenci kulüpleri, öğrencilerin sosyal becerilerini ve liderlik yeteneklerini geliştirmelerine de yardımcı olmaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Öğrenci İhtiyaçları Nasıl Karşılanmaktadır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli hizmetler sunmaktadır. Okulda, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim alması için gerekli önlemler alınmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin fiziksel, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla rehberlik hizmetleri, servis hizmeti, öğle yemeği hizmeti gibi olanaklar sağlanmaktadır. Okulun öğretmenleri ve idarecileri, öğrencilerin ihtiyaçlarını gözlemlemekte ve gerektiğinde destek sağlamaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Öğretmenler Nasıl Seçilmektedir?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda öğretmenler, nitelikli ve deneyimli öğretmenler arasından seçilmektedir. Okul, öğretmen atamalarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre hareket etmektedir. Öğretmenler, alanında uzman, pedagojik formasyona sahip ve öğrencilere uygun eğitim metotlarıyla ders işleyebilen öğretmenler arasından seçilmektedir. Okul, öğretmenlerin sürekli olarak kendini geliştirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli eğitim ve seminerler düzenlemektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Sınıf Mevcutları Kaç Öğrencidir?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda sınıf mevcutları, öğrenci sayısına göre belirlenmektedir. Okulda, sınıf mevcutları genellikle 20-25 öğrenci arasında değişmektedir. Bu sayı, öğrencilerin daha etkili bir şekilde eğitim almalarını sağlamak amacıyla belirlenmektedir. Sınıf mevcutları, öğrenci sayısına göre dengelenmekte ve sınıfların kalabalık olmamasına özen gösterilmektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Okul Öncesi Eğitim Var mıdır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, okul öncesi eğitim hizmeti sunmamaktadır. Okul, ilkokul düzeyinde eğitim veren bir kurumdur ve 1. sınıftan itibaren öğrenci kabul etmektedir. Okul öncesi eğitim, çocukların okula hazırlık sürecini kapsayan bir eğitim kademesidir ve Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda yer almamaktadır.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu’nda Yüzme Dersi Verilmekte midir?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu, öğrencilerine yüzme dersi vermemektedir. Okul, ilkokul düzeyinde eğitim veren bir kurum olduğu için yüzme dersi gibi özel branş dersleri bulunmamaktadır. Ancak, okulun müfredatında beden eğitimi dersi bulunmaktadır ve bu ders kapsamında öğrencilere spor faaliyetleri ve oyunlar öğretilmektedir.

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu Na Ne Zaman Başlamıştır?

Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu 1952 yılında açılmıştır.
Okul İstanbul, Fatih ilçesinde yer almaktadır.
Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu 1. sınıftan 4. sınıfa kadar eğitim vermektedir.
Okulun bahçesinde spor alanları ve oyun parkı bulunmaktadır.
Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu öğrencilere yemek hizmeti sunmaktadır.

Okul öğrencilere ücretsiz servis imkanı sağlamaktadır.
Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu resim, müzik ve beden eğitimi dersleri sunmaktadır.
Okul öğrencilerine kütüphane imkanı sunmaktadır.
Atatürk Şemsi Efendi İlkokulu öğrencilere yaz tatili kursları düzenlemektedir.
Okul öğrencilerine rehberlik hizmeti sunmaktadır.