Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde hangi bölümler var? Okulda sağlık alanında eğitim veren farklı bölümler bulunmaktadır. Hemşirelik, sağlık memurluğu, tıbbi laboratuvar teknisyenliği, radyoloji teknikerliği ve diş protez teknisyenliği bölümleri mevcuttur. Bu bölümler öğrencilere sağlık sektöründe uzmanlık kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler teorik ve pratik dersler alarak mesleki becerilerini geliştirirler. Okulun donanımlı laboratuvarları ve tecrübeli öğretmenleri öğrencilerin eğitimine katkı sağlar. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, sağlık sektöründe kaliteli ve yetkin personel yetiştirmeyi hedeflemektedir.
İçindekiler

Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde Hangi Bölümler Var?​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, sağlık alanında eğitim veren bir meslek lisesidir. Okulda çeşitli bölümler bulunmaktadır. İşte Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde bulunan bölümler:

Hemşirelik Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Hemşirelik Bölümü yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere hemşirelik mesleğiyle ilgili teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Hemşirelik bölümü mezunları, hastanelerde, sağlık merkezlerinde ve diğer sağlık kuruluşlarında çalışma imkanına sahiptir.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere laboratuvar teknikleri konusunda eğitimler verilmektedir. Mezunlar, sağlık kuruluşlarında laboratuvar teknisyeni olarak çalışabilirler.

Radyoloji Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Radyoloji Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere radyoloji teknikleri konusunda eğitimler verilmektedir. Radyoloji bölümü mezunları, hastanelerde ve tıp merkezlerinde radyoloji teknisyeni olarak görev yapabilirler.

Fizyoterapi Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Fizyoterapi Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere fizyoterapi ve rehabilitasyon teknikleri konusunda eğitimler verilmektedir. Fizyoterapi bölümü mezunları, rehabilitasyon merkezlerinde ve hastanelerde çalışabilirler.

Diş Protez Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Diş Protez Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere diş protezi yapımı ve uygulaması konusunda eğitimler verilmektedir. Diş protez bölümü mezunları, diş laboratuvarlarında veya diş hekimlerinin yanında çalışabilirler.

Anestezi Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Anestezi Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere anestezi teknikleri ve anestezi yardımcılığı konusunda eğitimler verilmektedir. Anestezi bölümü mezunları, hastanelerde anestezi teknikeri olarak görev yapabilirler.

Çocuk Gelişimi Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda eğitimler verilmektedir. Çocuk gelişimi bölümü mezunları, kreşlerde, anaokullarında veya çocuk sağlığı merkezlerinde çalışabilirler.

Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere acil tıp teknikleri ve acil yardım konularında eğitimler verilmektedir. Acil tıp teknisyenliği bölümü mezunları, hastanelerde ve sağlık merkezlerinde acil tıp teknisyeni olarak çalışabilirler.

Görme Engelliler Sınıfı​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Görme Engelliler Sınıfı da bulunmaktadır. Bu sınıfta görme engelli öğrencilere özel eğitimler verilmektedir. Görme engelliler sınıfı, görme engelli öğrencilerin meslek edinmelerine ve topluma entegre olmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Ortopedik Engelliler Sınıfı​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Ortopedik Engelliler Sınıfı da yer almaktadır. Bu sınıfta ortopedik engelli öğrencilere özel eğitimler verilmektedir. Ortopedik engelliler sınıfı, öğrencilerin meslek sahibi olmalarını ve topluma kazandırılmalarını hedeflemektedir.

Engelliler Sınıfı​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Engelliler Sınıfı da bulunmaktadır. Bu sınıfta farklı engel gruplarına mensup öğrencilere özel eğitimler verilmektedir. Engelliler sınıfı, öğrencilerin meslek sahibi olmalarını ve topluma entegre olmalarını amaçlamaktadır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri konusunda eğitimler verilmektedir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunları, okullarda veya danışmanlık merkezlerinde çalışabilirler.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere tıbbi görüntüleme teknikleri ve radyoloji konularında eğitimler verilmektedir. Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü mezunları, hastanelerde ve tıp merkezlerinde çalışabilirler.

Eczane Hizmetleri Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Eczane Hizmetleri Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere eczane hizmetleri ve ilaç bilgisi konularında eğitimler verilmektedir. Eczane hizmetleri bölümü mezunları, eczanelerde ve sağlık kuruluşlarında çalışabilirler.

Diş Hekimliği Hizmetleri Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Diş Hekimliği Hizmetleri Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere diş sağlığı ve diş hekimliği hizmetleri konusunda eğitimler verilmektedir. Diş hekimliği hizmetleri bölümü mezunları, diş kliniklerinde ve özel diş hekimliği merkezlerinde çalışabilirler.

Farmasötik Hizmetler Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Farmasötik Hizmetler Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere eczacılık hizmetleri ve ilaç bilgisi konularında eğitimler verilmektedir. Farmasötik hizmetler bölümü mezunları, eczanelerde ve sağlık kuruluşlarında çalışabilirler.

Perfüzyon Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Perfüzyon Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere kalp ve akciğer nakli operasyonlarında kullanılan perfüzyon cihazlarının kullanımı ve bakımı konusunda eğitimler verilmektedir. Perfüzyon bölümü mezunları, kalp ve akciğer cerrahisi ekiplerinde çalışabilirler.

Tıbbi Sekreterlik Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Tıbbi Sekreterlik Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere sağlık kuruluşlarında sekreterlik hizmetleri ve hasta kabul işlemleri konusunda eğitimler verilmektedir. Tıbbi sekreterlik bölümü mezunları, hastanelerde ve sağlık merkezlerinde çalışabilirler.

Yaşlı Bakımı Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Yaşlı Bakımı Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere yaşlı bakımı ve yaşlıların ihtiyaçları konusunda eğitimler verilmektedir. Yaşlı bakımı bölümü mezunları, yaşlı bakım evlerinde veya hastanelerde çalışabilirler.

Optisyenlik Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Optisyenlik Bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde öğrencilere gözlük yapımı, göz muayenesi ve gözlük montajı gibi konularda eğitimler verilmektedir. Optisyenlik bölümü mezunları, optik mağazalarında veya gözlük merkezlerinde çalışabilirler.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere ağız ve diş sağlığı hizmetleri konusunda eğitimler verilmektedir. Ağız ve diş sağlığı bölümü mezunları, diş kliniklerinde ve özel diş hekimliği merkezlerinde çalışabilirler.

Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde Hangi Bölümler Var?​

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde Hemşirelik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Radyoloji ve Anestezi bölümleri bulunmaktadır.
Hemşirelik bölümü, sağlık hizmetlerinde hasta bakımı ve sağlık eğitimi konularında eğitim vermektedir.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü, laboratuvar testlerinin yapılması ve sonuçların değerlendirilmesi konularında eğitim vermektedir.
Radyoloji bölümü, röntgen, ultrason ve manyetik rezonans görüntüleme gibi tanı yöntemlerinin kullanımı konusunda eğitim vermektedir.
Anestezi bölümü, ameliyat öncesi ve sonrası anestezi uygulamaları konusunda eğitim vermektedir.

Fizyoterapi bölümü, hareket sistemi sorunlarının tedavi edilmesi ve rehabilitasyonu konusunda eğitim vermektedir.
Eczacılık bölümü, ilaçların hazırlanması, depolanması ve dağıtımı konularında eğitim vermektedir.
Diş Protez Teknikleri bölümü, diş protezlerinin yapımı ve uygulanması konusunda eğitim vermektedir.
Optisyenlik bölümü, gözlük ve kontakt lenslerin seçimi, montajı ve takibi konusunda eğitim vermektedir.
Tıbbi Sekreterlik bölümü, sağlık kurumlarında sekreterlik ve hasta kayıt işlemleri konusunda eğitim vermektedir.