AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ataturk Mustafa ismini neden kaldirdi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Atatürk Mustafa ismini neden kaldırdı?​

Bunun sebebi de, babam küçükken kardeşi Mustafa’nın salıncağını sallarken onu düşürüp ölümüne sebep olmuş. Kardeşinin hatırasını yaşatmak için ağabeyime Mustafa adını koymuşlar.” Atatürk’ün ailesinin kendisine koyduğu isimden hiç memnun olmadığını ise Doç. Dr.

Mustafa Kemal ismi koymak yasak mı?​

Madde 1; Kemal Öz adlı Türkiye Cümhur Reisine 24/11/1934 tarih ve 2587 sayılı kanunla verilmiş olan ATATÜRK soy adı yalnız tek şahsına mahsustur, hiç kimse tarafından öz ve soy adı olarak alınamaz kullanılamaz ve kimse tarafından hiç bir suretle bir kimseye verilemez.

Atatürk hangi ismini kullanırdı?​

Atatürk hangi ismini kullanırdı?
hepimizin bildiği gibi atatürk’ün asıl adı mustafa’dır. ancak arapça olan bu ismi hiç sevmemiş, okul yıllarında kendisine takılmış olan kemal adını kullanmıştır. kurtuluş savaşından sonra ise gazi paşa olarak anılmıştır ki, bence kendisine en çok yakışan isim budur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek adı nedir?​

Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek adı nedir?
Bilindiği gibi Atatürk’ün asıl ve resmi kayıtlara geçen ismi Mustafa’dır. Mustafa Arapça “istifa edilmiş, seçilmiş” seçkin demek. Mustafa ismi dini bir kutsiyet de içeriyor, zira aynı zamanda İslam Peygamberi Muhammed’in de ismi ve bu nedenle Muhammed Mustafa şeklinde zikrediliyor.

Mustafa Kemal Atatürk hangi okulda Fransızcasını geliştirdi?​

Manastır Askeri İdadisi Bu duruma bir çare aramış ve tatilde Sela- nik’e dönünce, 1888’de kurulmuş olan Colleges des Freres de la Salle okulunun özel derslerine iki üç ay kadar devamla Fransızca- sını takviye etmiştir.

Atatürk’e hangi isim sonradan verildi?​

Bir gün Matematik öğretmeni Mustafa Efendi öğrencisi Mustafa’yı (Atatürk), çağırarak “Senin de adın Mustafa, benim de. Bundan sonra senin adın Kemal olsun” der ve o günden sonra Mustafa’nın adı Mustafa Kemal olur .

Türk milleti zekidir ne zaman?​

Türk milleti zekidir ne zaman?
“Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir.” Atam bu sözlerini, 29 Ekim 1933’de, 10.

10 yıl nutkunun türü nedir?​

10 yıl nutkunun türü nedir?
Atatürk’ün Genliğe Hitabesi ile Onuncu Yıl Nutku, Orhun Hitabelerindeki yazılar, Tonyukuk, Kültigin ve Bilge Kağan’ın yazıtları söyleve birer örnek olarak verilebilir. Orhun Yazıtlar, Türk Edebiyat türünün ilk söylev örneklerindendir.
 
Atatürk'ün Mustafa ismini neden kaldırdığına dair söz konusu hikaye gerçek olmayıp tamamıyla uydurmadır. Atatürk'ün ailesi tarafından kendisine verilen ismi sevmemesi gibi bir durum da söz konusu değildir. Mustafa Kemal'in gerçek adı Mustafa Kemal Atatürk'tür ve Mustafa ismi dini bir kutsiyeti de içermektedir.

Mustafa Kemal Atatürk, okul yıllarında kendisine takılmış olan Kemal adını kullansa da asıl adı Mustafa'dır. Atatürk, kurtuluş savaşı sonrasında Gazi Paşa olarak anılmıştır. Ancak kendisine en çok yakışan isim olduğunu düşündüğümüzde, gerçek adı olan Mustafa Kemal Atatürk'ü tercih ettiği de bilinmektedir.

Atatürk'ün Fransızcasını geliştirdiği okul ise Manastır Askeri İdadisi'dir. Tatilde Selanik'e döndüğünde, Fransızcasını takviye etmek için Colleges des Freres de la Salle okulundan özel dersler almıştır.

Atatürk'e sonradan verilen isim ise, bir matematik öğretmeni olan Mustafa Efendi tarafından yapılmıştır. Mustafa ismini fazla bulan öğretmen, Mustafa'ya "Bundan sonra senin adın Kemal olsun" diyerek ona Kemal ismini vermiştir.

Türk milletinin zeki ve çalışkan olduğunu belirten sözler Atatürk'e aittir ve Türk milletinin karakteri hakkındaki değerlendirmesi bu sözlerle özetlenebilir. Atatürk'ün 10 yıl nutku ise Türk Edebiyatı türünde önemli bir söylev örneği olarak değerlendirilmektedir.
 
Geri
Üst