AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 01.07.1968 tarihli yazısı üzerine, ilk olarak 1968–1969 eğitim-öğretim yılında, ilçemizde bulunan Fatih İlkokulu binasında eğitim-öğretime başlamış ve 1969 yılında da yapımı tamamlanan şimdiki kendi binasına taşınmıştır.

Okulumuzun ilk müdürü Ahmet UŞAKLIOĞLU'dur.

Ahmet UŞAKLIOĞLU emekli olunca yerine Erbil SINAY, müdür olarak atanmıştır.

Erbil SINAY da Akhisar Lisesi'ne müdür olarak tayin olunca, müdür yardımcısı olarak görev yapan Kasım OĞUZ, okul müdürlüğüne atanmıştır.

Kasım OĞUZ, istifa edip müdürlüğü bırakınca, ilçemiz Ballıca Köyü Ortaokul müdürü olan Mehmet ÖZKÖK, 1987 Yılında okulumuza müdür olarak atanmış ve bu görevini aralıksız olarak 16.08.2004 tarihine kadar yürütmüştür.

Mehmet ÖZKÖK, aynı tarihte emekliye ayrılınca, 1988 yılından beri okulumuzda müdür yardımcılığı görevini yürüten Saffet ÖZTÜRK,16.08.2004 tarihinden itibaren okul müdür vekilliği görevini yürütmüştür.

Daha sonra okul müdürlüğüne, Süleymanlı İlköğretim Okulu Müdürü İsmail İBAŞ atanmış ve 16.08.2006 tarihinde göreve başlamıştır.

Okul Müdürü İsmail İBAŞ, 31.12.2007 tarihinde mahkeme kararı ile tekrar Süleymanlı İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanınca müdür vekilliğini, okulu müdür yardımcısı Saffet ÖZTÜRK ’e bırakmıştır.

Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Saffet ÖZTÜRK, aynı tarihten itibaren okul müdür vekilliği görevini tekrar yürütmeye başlamıştır.

Daha sonra okul müdürlüğüne, Yavuz Selim İlköğretim Okulu Müdürü Tufan ÇELİK atanmıştır,

Süleymanlı İlköğretim Okulu Müdürü iken, Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Müdürlüğüne atanan İsmail İBAŞ, mahkeme kararı ile Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanınca, 12.10.2010 tarihinde göreve başlamıştır ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Okulumuzda gündüzlü ve karma olarak eğitim-öğretim verilmektedir. 27.05.1997 tarihinde Valilik onayıyla Okulumuzun adı Atatürk İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş ve bünyesine I.kademe öğrencileri de kabul edilerek, 8 yıllık İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde 34 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Anasınıfı da bulunmaktadır.

Okulumuzda 1998–1999 eğitim-öğretim yılından itibaren taşımalı İlköğretim sistemi kapsamında çevre köylerden gelen 105 öğrenci öğrenim görmektedir.

2004–2005 eğitim-öğretim yılı başından itibaren taşıma sistemle öğrenim gören öğrencilere tabldot ile sulu yemek verilmektedir. Okulumuzun salonu, satın alınan plastik masa ve sandalyelerle yemekhaneye dönüştürülmüştür.

OKULUN AMAÇLARI:

1.Türk Milli Eğitimi’nin Temel amaçları doğrultusunda ve Atatürk İlke ve İnkılâpları’na bağlı çalışkan, güzel ahlâklı, milli ve ahlâki özellikleri benimsemiş fertler olarak yetiştirilmesini sağlamayı,

2.Müfredatı programlarla tespit edilen ve orta öğrenimi izlemek için gerekli bulunan bilgi ve kültür düzeyine erişmesini,

3.Bilgilerini uygulama alanında kullanma yollarını öğrenmesini ve ileride meslek seçmesini kolaylaştıracak surette yeteneklerinin geliştirilmesini,

4.İyi alışkanlıklar, maharetler kazanmasını; ruhça ve bedence sağlam olmasını,

Amaçları sayar.

MİSYONUMUZ

Türk Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda, Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş dünyaya uyum sağlayabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, kendine hedefler koyabilen, üretkenliği kendine mutluluk kaynağı sayan, milli ve manevi değerleri rehber edinmiş iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Milli ve insani değerlere bağlı, özgür düşünen, üretken ve gelişime açık, çevre bilinci ve insan hakları konularında yetişmiş, kendini ifade edebilen, toplumla barışık, özgüveni yüksek, sorunlara çözüm üreten, hukukun üstünlüğüne inanan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmaktır.

DEĞERLERİMİZ

Planlı Olmak
Şeffaflık
Yaratıcı Olmak
Yenilikçi Olmak
Bilimsel Olmak
Aktif Katılımı Sağlamak
Sevgi Ve Saygı Duymak
Özgüven Gelişimini Sağlamak
Fikirlere Önem Vermek
Atatürk İlkelerine Saygı Ve Bağlılık
Ekip Çalışması Ve Ekip Ruhuna İnanmak