Atatürk Hangi Savaşta Ne Söyledi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Atatürk Hangi Savaşta Ne Söyledi? sorusu, Türkiye’nin modern tarihinde önemli bir yer tutar. Atatürk’ün liderliğindeki Türk milleti, Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir mücadele verdi. Atatürk, “Ya istiklal ya ölüm” diyerek millete umut aşıladı. Savaşın sonunda zafer kazanıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Atatürk, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle barışın önemini vurguladı. Eğitim alanında da önemli adımlar atan Atatürk, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” dedi. Atatürk’ün sözleri, Türk milletine ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
İçindekiler

Atatürk Hangi Savaşta Ne Söyledi?​

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Tarihte birçok savaşta yer almış ve önemli söylemlerde bulunmuştur. İşte Atatürk’ün hangi savaşta ne söylediğine dair en çok aranan 19 soru:

1. Atatürk hangi savaşta “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın en önemli savaşlarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sırasında bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk ordusunun moralini yükselterek zaferin kazanılmasında büyük rol oynamıştır.

2. Atatürk hangi savaşta “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın en kritik anlarından biri olan Büyük Taarruz’un başlangıcında bu emri vermiştir. Bu emirle Türk ordusu, düşman kuvvetlerine karşı büyük bir başarı elde etmiş ve savaşın sonucunu değiştirmiştir.

3. Atatürk hangi savaşta “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk halkının bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve azmini vurgulamaktadır.

4. Atatürk hangi savaşta “Yurtta sulh, cihanda sulh.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türkiye’nin iç barışını ve dünya barışını hedefleyen bir politika izleyeceğini ifade etmektedir.

5. Atatürk hangi savaşta “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk milletinin egemenliğini vurgulayarak demokratik bir yönetim anlayışını ifade etmektedir.

6. Atatürk hangi savaşta “Yurtta sulh, cihanda sulh.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türkiye’nin iç barışını ve dünya barışını hedefleyen bir politika izleyeceğini ifade etmektedir.

7. Atatürk hangi savaşta “Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk kimliği ve milliyetçiliğini vurgulayarak Türk milletinin gururunu ifade etmektedir.

8. Atatürk hangi savaşta “Türk milleti, tarih sahnesindeki yerini alacaktır.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk milletinin gücünü ve potansiyelini vurgulayarak Türkiye’nin uluslararası alanda önemli bir rol oynayacağını ifade etmektedir.

9. Atatürk hangi savaşta “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk milletinin çalışkanlık ve üretkenlik prensiplerine önem vermesini vurgulamaktadır.

10. Atatürk hangi savaşta “Yurtta barış, dünyada barış.” dedi?​

11. Atatürk hangi savaşta “Askerlikteki gaye, milletin huzur ve sükununu temin etmektir.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk ordusunun asıl amacının milletin güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulamaktadır.

12. Atatürk hangi savaşta “Türk milleti, bağımsızlık ve özgürlüğü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve fedakarlığını ifade etmektedir.

13. Atatürk hangi savaşta “Ordularımızı başarıya ve zaferlere götürecek olan yegane faktör disiplindir.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk ordusunun disiplinli olmasının başarıya ulaşmada önemli bir faktör olduğunu vurgulamaktadır.

14. Atatürk hangi savaşta “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olacağına olan inancını ifade etmektedir.

15. Atatürk hangi savaşta “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın en kritik anlarından biri olan Büyük Taarruz’un başlangıcında bu emri vermiştir. Bu emirle Türk ordusu, düşman kuvvetlerine karşı büyük bir başarı elde etmiş ve savaşın sonucunu değiştirmiştir.

16. Atatürk hangi savaşta “Türk milleti, bağımsızlık ve özgürlüğü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve fedakarlığını ifade etmektedir.

17. Atatürk hangi savaşta “Ordularımızı başarıya ve zaferlere götürecek olan yegane faktör disiplindir.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk ordusunun disiplinli olmasının başarıya ulaşmada önemli bir faktör olduğunu vurgulamaktadır.

18. Atatürk hangi savaşta “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olacağına olan inancını ifade etmektedir.

19. Atatürk hangi savaşta “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!” dedi?​

Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde bu sözleri söylemiştir. Bu söz, Türk milletinin çalışkanlık ve üretkenlik prensiplerine önem vermesini vurgulamaktadır.

Atatürk Hangi Savaşta Ne Söyledi?​

Atatürk, Balkan Savaşı’nda “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” söylemiştir.
Atatürk, I. Dünya Savaşı’nda “Ya İstiklal, Ya Ölüm” söylemiştir.
Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” söylemiştir.
Atatürk, Büyük Taarruz’da “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” söylemiştir.
Atatürk, Lozan Konferansı’nda “Ya istiklal, ya ölüm!” söylemiştir.

Atatürk, Çanakkale Savaşı’nda “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” söylemiştir.
Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” söylemiştir.
Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” söylemiştir.
Atatürk, Mudanya Mütarekesi’nde “Yurdumuzun bağımsızlığı ve bütünlüğü tehlikededir” söylemiştir.
Atatürk, İzmir’in Kurtuluşu’nda “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” söylemiştir.

Geri