AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ataturk cicegi neyi sever?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Atatürk çiçeği neyi sever?​

Atatürk çiçeği bitkisi ne çok sıcak ne de çok soğuk havalardan hoşlanıyor. Bu nedenle bulunması için en ideal sıcaklıkların 10 ila 19 derece arasında olan sıcaklıklar olduğu söyleniyor. Aynı şekilde güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen bitki, aydınlık ortamlardan hoşlanıyor.

Atatürk çiçeği sütü zehirli mi?
Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima) Bu güzel çiçeğin sapından dışarı akar çok zehirli sütlü bitki özü vardır. Bu madde hem sindirim hem de cilt teması ve özellikle gözlerle tehlikeli olabilir; Bu nedenle, bitkinin bakımı için büyük bir özen gerekmek gerekir.
Atatürk çiçeğinin yaprakları neden sararır?
Atatürk çiçekleri kış mevsiminde açan bir bitki de olsa aşırı dengesiz hava aşırı sulama karşısında yapraklarını dökebilmektedirler. Atatürk çiçeğine aşırı su verildiğinde yaprak döker. Çok soğuk ortamda bulunursa yaprak döker. Bitki cereyanda kalırsa yaprak döker.

Atatürk çiçeğine ne iyi gelir?​

Sulama yaparken toprak nemi kontrol edilmelidir. Toprak kurudukça sulanmalı ve fazla su tabaktan mutlaka aktarılmalıdır. Nemli ortamı seven bir bitki olduğu için düzenli olarak özellikle yaz aylarında yapraklarına su püskürtücü ile su verilmelidir. Hava delikli saksı kullanılmasına dikkat edilmelidir.
Atatürk çiçeğinin adı neden?
Atatürk çiçeği adını ise sadece ülkemizde geçerliliği vardır. Atatürk çiçeği denmesinin nedeni, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yurtdışından ülkemize getirerek ilk kez tanınmasına neden olmuştur ve bu nedenle Atatürk çiçeği adı verilmiştir bu çiçek türüne.
Neden Atatürk çiçeği demişler?
Atatürk çiçeği denmesinin nedeni, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yurtdışından ülkemize getirerek ilk kez tanınmasına neden olmuştur ve bu nedenle Atatürk çiçeği adı verilmiştir bu çiçek türüne.
Özellikleri = Tipik olarak 60 cm-5 m kadar boylanırlar. Koyu yeşil renkli yaprakları büyük, uzun ve sivri uçludur. Çanak yaprakları kırmızı, pembe veya beyazdır. Çanak yapraklar çoğunlukla çiçek zannedilmektedir; fakat gerçek çiçekleri çok küçük, sarı renkli ve gösterişlidir.
Atatürk çiçeği güneşi mi sever gölgeyi mi?
Sağlıklı büyüyebilmesi için Atatürk çiçeğinin ışık kalan, sıcak bir yere ihtiyacı vardır. Doğrudan güneş ışığına veya kuvvetli cereyana maruz bırakılmamalıdır.
 
Geri
Üst