- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Atatürk çiçeği kışın nasıl bakılır?
Atatürk çiçeği oldukça hassastır ve özenli bakım ister. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çiçek açar. Çiçek açma dönemi olan kış aylarında haftada bir kez sulanması yeterken bahar aylarında haftada iki kez sulamanızda fayda var. Aşırı sulamamaya dikkat etmelisiniz.Atatürk çiçeği sütü zehirli mi?
Atatürk Çiçeği (Euphorbia pulcherrima) Bu güzel çiçeğin sapından dışarı akar çok zehirli sütlü bitki özü vardır. Bu madde hem sindirim hem de cilt teması ve özellikle gözlerle tehlikeli olabilir; Bu nedenle, bitkinin bakımı için büyük bir özen gerekmek gerekir.Atatürk çiçeği neden kırmızı olmuyor?
Atatürk çiçekleri sonbahar aylarında yapraklanıp kasım – aralık ayında yaprakları kızarmaya başlan bir bitkidir. Aşırı gün ışığına maruz kalan bitki devamlı yeşil kalarak yaprakları kızarmaz.
Atatürk çiçeğinin yaprakları neden kurur?
Atatürk çiçeği yaprakları dökülüyor ise çiçeğin bulunduğu ortam gereğinden sıcak olabilir. Bundan dolayı serin bir yerde tutulması gerekir. Fakat sıcaklık değeri 10 derecenin altına düşmemelidir. Çünkü bitki fazla soğuğu sevmediğinden bu kez de donma problemi söz konusu olabilir.
Atatürk çiçeği kedilere zararlı mı?
Atatürk çiçeği (Noel yıldızı) Bu bitkinin tüm kısımları, içinde bulunan özsuyundan dolayı kediler için zehirlidir. Kediniz onu yerse karın ağrısı, ishal, kusma, mukozanın tahrişi veya hipersalivasyon yaşayabilir. Sadece bu bitkiye dokunmak bile kaşıntı ve dermatite neden olabilir.Atatürk çiçeğinin yaprakları neden kırmızı olmaz?
Atatürk çiçeğinin yaprakları ne zaman kırmızı olur?Kurumuş Atatürk çiçeği nasıl Canlandirilir?
Budama yapılarak alınan dallar ile bitkinin tekrar çoğaltılması sağlanır. Sıcaklığın 17 derece olduğu bir ortamda bu dallar mineral ve torf bakımından zengin olan toprağa dikilir. Dikilen bitkinin fazla suya boğulmaması gerekir. Toprağı her gün kontrol edilmeli ve gerekirse püskürtme şeklinde sulanmalıdır.