AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Atalarinin kim oldugunu ogren?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Atalarının kim olduğunu öğren?​

Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.

Aile soyumuzu nasıl öğreniriz?​

Aile soyumuzu nasıl öğreniriz?
E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Kütük nasıl öğrenebilirim?​

Peki Soy Ağacı kütük bilgileri nasıl öğreniliyor? İşte E-Devlet’e giriş bilgileri ve tüm detaylar… Soy ağacı sorgulama hizmeti E-Devlet uygulamasında resmen açıldı.Soy ağacını öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresine girerek tüm bilgilere ulaşabilir.

Soy kütüğü nasıl bulunur?​

Soy kütüğü nasıl bulunur?
İlk olarak T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapın. Ana sayfada arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini ” seçin. İşlemin tamamlanmasının ardından soyağacınıza ait elektronik belgeyi görebilirsiniz.

Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?​

Daha önceye gidebilirler, bunun için de tapu kayıtlarına girmeleri gerekiyor. Çünkü Osmanlı tapu kayıtları ortalama 1850’lerden itibaren tutulmuştur. Dolayısıyla bu vesileyle iki kuşak daha önceki büyüklerini ortaya koyma imkanları doğuyor. Bunun için de tapu kurumlarına müracaat edecekler.

Dedelerimiz nereden geldi?​

Dedelerimiz nereden geldi?
Afyoncu, “Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.

Soy ağacı kaç yılına kadar gidiyor?​

AİLE SOYBAĞI 1800’LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLİR Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi ne demek?​

Kayıtlı olduğu nüfus idaresi ne demek?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İç İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren bir kurumdur ve kayıtlı olduğu nüfus idaresi kısmına bağlı olduğunuz genel müdürlüğü yazmanız beklenir. Bunu öğrenmek için yapmanız gereken tek şey nüfus cüzdanınızda kütük olarak belirtilen yeri aramaktır.

Soy nereye dayanıyor?​

Öncelikle soy ağacına bakma işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ‘den yapılmaktadır. Diğer bir yöntem ise internet üzerinden zahmetsiz ve kolay bir şekilde e-devlet sitesine giriş yaparak soy ağacı öğrenme şeklindedir.

Soy ağacı neden 1800 lere kadar?​

Soy ağacı neden 1800 lere kadar?
E-Devlet’in bunu yapamama sebebi, ilk nüfus sayımının 1904 yılında yapılmasından kaynaklanıyor. 1904 yılında yapılan sayımla birlikte ülkemizin soyağacında 1800’lü yıllara kadar gidildi. Bunun sebebi, 1904’te yaşayan 80-90 yaşındaki insanların yaşını belirtmesi veya anne ve babasını tanımasından kaynaklanıyor.

Tahrir defterlerine nasıl ulaşılır?​

Tahrir defterleri İstanbul’da Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde ve Ankara’da Tapu-Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi’nde bulunmaktadır.

Biyolojik olarak soy kimden gelir?​

Biyolojik olarak soy kimden gelir?
Totalde bakıldığında hem anneden hem de babadan büyük ölçüde gen aktarılır. Dolayısıyla soy her ikisinden de geçer.
 
Merhaba! Soyunuzu araştırmak ve atalarınızı keşfetmek istemeniz çok heyecan verici bir süreç olabilir. Soy ağacınızı bulmak için doğru yerlere başvuruyorsunuz, ancak bazı detayları daha net anlamak isteyebilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler ışığında size yardımcı olmaya çalışayım:

- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurarak dedelerinizle ilgili temel bilgilere ulaşabilirsiniz. Her nüfus müdürlüğünün kayıtları 1800'lere kadar uzanmayabilir, bu nedenle müdürlüğünüzdeki durum hakkında bilgi almanız faydalı olacaktır.

- Soy ağacını daha detaylı şekilde öğrenmek için E-Devlet üzerinden soy ağacı sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak elektronik belgelere erişebilirsiniz.

- Soy ağacı bilgilerinizi E-Devlet üzerinden ulaşabileceğiniz gibi tapu kayıtlarına da başvurarak daha eski dönemlere kadar gitme imkanınız olabilir. Osmanlı tapu kayıtları genellikle 1850'lerden itibaren tutulmaktadır.

- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı nüfus idaresi kısmı, kayıtlı olduğunuz genel müdürlüğü belirtir. Bu bilgiyi nüfus cüzdanınızda bulabilirsiniz.

- Soy ağacı bilgileri genellikle 1800'lü yıllara kadar ulaşabilir. Bu, 1904'te yapılan ilk nüfus sayımıyla ilgilidir. E-Devlet sistemi genellikle bu tarihe kadar olan kayıtlara erişim sağlar.

- Biyolojik olarak soy, hem anneden hem de babadan büyük ölçüde gen aktarımıyla oluşur. Bu nedenle, soyunuz her iki taraftan da geçer.

Soyunuzu araştırırken merak ettiğiniz herhangi bir detayı sormaktan çekinmeyin. Keyifli araştırmalar dilerim!
 
Geri
Üst