- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
At kuyruğu neye faydalıdır?
At kuyruğu otu antioksidan bir bitkidir. Bu özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındır ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Vücudunuzda meydana gelen bir yara, tahriş gibi durumlarda yardımcı olan at kuyruğu otu dokunun eski sağlığına kavuşmasına destek olur.Equisetum arvense ne işe yarar?
Atkuyruğu bitkisi (Equisetum arvense), aşırı terleme, ağız içi epitel doku iltihapları, ayak terlemesi, burun kanaması, kanamalar, hamilelik çatlakları, madeni tuz eksikliği, sıyrık, sistit, yaralar, diş etleri iltihabı, cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
Sinir otunun neye faydası var?
Sinir Otu Faydaları Nelerdir?At kuyruğu Kırkkilit otu ne işe yarar?
Kırkkilit otu, birçok şifalı bitki gibi bağışıklık sisteminin de sağlıkla çalışmasını sağlıyor, antioksidan özelliğiyle kış hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. Kırkkilit otunun birçok kanser türüne karşı vücudunu koruyucu etkiler gösterdiği de söyleniyor.
Kırkkilit otu zayıflamak için nasıl kullanılır?
Kırkkilit otunun ödem atıcı ve idrar söktürücü özelliği olması nedeniyle zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Kırkkilit otu çayı demlenerek her gün 2 defa yemeklerden önce içilirse kilo vermenize ve ödem atmanıza yardımcı olmaktadır.Equisetum arvense nasıl kullanılır?
Sizde kendi kullandığınız sıradan saç şampuanınızı at kuyruğu otu ekleyerek daha etkili bir hale getirebilirsiniz. Bunun için 30 gr kadar equisetum arvense otunu orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve soğuyana kadar dinlendirin. Bitkileri süzün ve suyu tamamen soğuduktan sonra şampuan şişenize ilave edin ve çalkalayın.