- Konu Yazar
- #1
At kestanesi pişirilerek yenilir mi?
At kestanesinin çiğ olarak tüketimi önerilmez ama bazı işlemlerden geçtikten sonra tüketilebilir. At kestanesi ilk olarak kurutulur. Ardından öğütülerek toz haline getirilir. Hazırlanan bu karışım bir uzman gözetimine basur, varis, ishal gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.At kestanesinin zararları nelerdir?
AT KESTANESİNİN ZARARLARI At kestanesi yağı faydalı bir yağ olsa da hamile ve emziren kadınların bu yağı kullanmaması önerilir. Ayrıca kan incelten ilaç kullananlar ve kanama sorunu olanlar da at kestanesini kullanmamalıdır. At kestanesi yağı çok fazla kullanıldığında böbreklere zarar verebilir.Neden at kestanesi denir?
Neden at kestanesi denir?At kestanesi adının kökeni eski dönemlere dayanır. Eskiden bu ağacın meyvelerinin atların nefes almalarına yardımcı olduğu düşünülmekteydi. Bitki ayrıca kestaneye benzerliğinden dolayı bu ismi almıştır. Bu bitkiden at kestanesi kremi ve at kestanesi yağı gibi çeşitli ürünler üretilmektedir.
At kestanesi nemi alır mı?
At kestanesi nemi alır mı?Böylece derin olmayan kökleri, kilerin kubbeli tavanına zarar vermez. Ayrıca büyük yaprakları, biranın olgunlaşması ve depolanması için ek bir nem ve serinlik de sağlar.
At kestanesinin faydaları ve nasıl kullanılır?
At kestanesi kabuklarını ezin….- Çay olarak; At kestanesi çayı, soğuk algınlığı, hazımsızlık ve ateş gibi durumlarda kullanılmaktadır.
- Krem olarak; At kestanesinin en yaygın kullanımı kremdir.
- Yağ olarak; Aktarlarda hazır olarak satılan at kestanesi yağı cilt ve saç için kullanılmaktadır.
At kestanesi nelere iyi gelir?
At kestanesi jeli faydası olarak en çok bilinen eklem, kemik ve kas ağrılarına ve romatizma iyi gelmesidir. Sancılı regl dönemlerinin daha rahat atlatılmasını sağlar. İltihaplı rahatsızlıklar söz konusuysa, iltihabın vücuttan atılmasını hızlandırır.At kestanesinin yararları nedir?
At kestanesinin yararları nedir?At kestanesi ağaçlarından elde edilen tohumlar geleneksel olarak eklem ağrısı, yumuşak doku şişmesi ve ateşin yanı sıra bağırsak ve mesane sorunları ile mücadelede kullanılırdı. Günümüzde ise bacak damar problemlerini (kronik venöz yetmezlik), hemoroidleri ve şişmeyi (ödem) tedavi etmek için kullanılmaktadır.