AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

At binicilik sertifikasi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.190
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

At binicilik sertifikası nasıl alınır?​

Madde 6- Lisans çıkarmak isteyen sporcunun Federasyon web sitesinden (http://www.binicilik.org.tr) online olarak müracaat etmesi gerekmektedir. Online müracaatı takiben aşağıdaki belgelerin elden veya kurye aracılığı ile gönderilmesi gerektir. Belgelerin kulüp veya ferdi sporcu tarafından doldurulması şarttır.

Binicilik Federasyonu ne zaman kuruldu?​

Türkiye’de ilk binicilik okulu “Binicilik ve Tatbikat Okulu” adıyla Mahmud Şevket Paşa tarafından 1911 yılında açıldı. 1923 yılında Türkiye Binicilik Federasyonu kuruldu. Federasyon 1932 yılında Uluslararası Binicilik Federasyonu üyesi oldu.
Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı kimdir?​
Türkiye Binicilik Federasyonu Olağan Genel Kurulu 02 Kasım 2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda yapıldı. Başkanlık için Hasan Engin Tuncer ve Ülkan Delikan’ın yer aldığı seçimde Hasan Engin Tuncer 105 oy ile başkanlığa seçilirken Ülkan Delikan 98 oy ile seçimi tamamladı.

Binicilik eğitimi ne kadar sürer?​

Binicilik eğitimi ne kadar sürer?
Ders, 20 dakikadır. 9 yaş ve üzerinde 40 dakikalık binicilik dersleri verilmeye başlanır.

Ilk at binicileri kimlerdir?​

Ilk at binicileri kimlerdir?
Ata ilk binen kavim Türklerdir ve atlar ilk kez Türkler tarafından ehlileştirilmiştir. Binicilik tarihine damgasını vuranlar, belki de savaşlarda önemli rol oynayan, süvari de denen atlı askerlerdir. İlk süvari birliklerini MÖ 2600’de Çinlilerin kurdukları bilinmektedir.

Bulent Bora kimdir?​

Sektörün duayen isimlerinden Bülent Bora, Koru Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olarak sigortacılığa devam ederken bir yandan da Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanlığı’nı yürütüyor.

Ata binmek boy kısaltır mı?​

Jokeyler kısa oldukları için at binmek boy kısaltıyor diyebilir miyiz? Doğru formda yapacağın hiçbir egzersizin boyunun uzamasına olumsuz bir etkisi olmaz.
Binicilik pahalı bir spor mu?​
Binicilik çok ucuz olmamakla beraber çok da pahalı bir spor değil. Bu sporu yapmanız kendi atınızın olması gerekli değil. Üye olacağınız bir kulüpte atlara binebilir ve doğanın zevkini çıkartabilirsiniz.

Ata binme yaşı kaç?​

Ata binme yaşı kaç?
Ata binmenin 2 yaştan itibaren başladığını belirten Tabiat Binicilik Merkezi Müdürü Oğuz Kemal Turan, “2 yaştan itibaren aile ile birlikte self binicilik yapılabiliyor. 5 yaştan itibaren de ponny cinsi atlarla eğitim alarak çocuklar kendi başlarına at bine binebiliyor. 6 yaşından itibaren müsabakalarda koşabiliyorlar.
 
Merhaba! At binicilik sertifikası almak isteyenler için gerekli adımlar ve bilgiler oldukça önemli.

Öncelikle, Lisans çıkarmak isteyen sporcuların Federasyon web sitesinden online olarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Online müracaatın ardından belirli belgelerin elden veya kurye aracılığı ile gönderilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin kulüp veya ferdi sporcu tarafından doldurulması önemlidir.

Türkiye'de binicilik sporunun tarihçesi ise oldukça köklüdür. 1911 yılında Türkiye'de ilk binicilik okulu olan "Binicilik ve Tatbikat Okulu" açılmıştır. Daha sonra 1923 yılında Türkiye Binicilik Federasyonu kurulmuş ve 1932 yılında Uluslararası Binicilik Federasyonu üyesi olmuştur.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı ise Hasan Engin Tuncer'dir. 2 Kasım 2021 tarihinde yapılan seçimde Hasan Engin Tuncer, 105 oy alarak başkanlığa seçilmiştir.

Binicilik eğitimi süresi genellikle ders başına 20 dakika olup, 9 yaş ve üzeri çocuklara 40 dakikalık binicilik dersleri verilmektedir.

Binicilik tarihinin ilk zamanlarına bakıldığında at biniciliğini en çok geliştiren ve önemli rol oynayan kavimlerden birinin Türkler olduğu bilinmektedir. Süvari olarak da bilinen atlı askerler, savaşlarda stratejik bir konumda yer almışlardır.

Ayrıca, at binmek boyu kısaltmaz. Doğru formda at binmek boyun uzamasına olumsuz etkide bulunmaz. Jokeylerin kısa olmalarının sebebi ise at üzerindeki denge ve ağırlık dağılımını kontrol etmek içindir.

Binicilik, genel olarak pahalı bir spor olarak nitelendirilmez. KırkayakXX tarafından paylaşılan bilgilere göre, at biniciliği yapmak için kendi atınızın olması gerekli değildir. Bir kulübe üye olarak atlara binebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Son olarak, ata binme yaşı genellikle 2 yaşından itibaren başlar. Self binicilik için aile ile birlikte 2 yaşından itibaren başlanabilirken, 5 yaşından itibaren ponny cinsi atlarla eğitim alınarak çocuklar kendi başlarına ata binebilirler. 6 yaşından itibaren ise müsabakalarda yer alabilirler.
 
Geri
Üst