- Konu Yazar
ASUS TPM nerede?
1. ASUS veya ROG logosu ekrana geldiğinde klavyenizdeki “Del” tuşuna basarak BIOS’a girin. 2. Gelişmiş\AMD fTPM yapılandırması sayfasına gidin ve “TPM Cihaz Seçimi” seçeneğini “Bellenim TPM” olarak değiştirin.ASUS TPM nedir?
TPM’nin en temel kullanımı, sisteminiz için bir oturum açma parolası belirlemek. Çip, bu verileri sabit sürücünüzde saklamak yerine otomatik olarak koruyacaktır. Bir sistemde TPM yongası varsa, kullanıcı sistemi veya belirli dosyaları kilitlemek için kullanılan şifreleme anahtarlarını oluşturabilir ve yönetebilir.TPM olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Birinci Seçenek: TPM Yönetim Aracını Kontrol Edin Windows’ta yerleşik olan TPM yönetim aracı, bilgisayarınızda TPM olup olmadığını size gösterecektir. Açmak için, bir çalıştırma iletişim penceresi açmak için Windows + R tuşlarına basın. Tür tpm.msc içine yerleştirin ve aracı başlatmak için Enter tuşuna basın.
TPM nasil etkinleştirilir?
Bilgisayarınızda TPM 2.0’i etkinleştirme- [ Windows Tuşu ] + Rtuşlarınabasın veya Çalıştır’ı>seçin.
- “tpm. msc” (tırnak işareti kullanma) yazın ve Tamam’ı seçin. “Uyumlu TPM bulunamadı” diyen bir ileti görüyorsanız, bilgisayarınızda devre dışı bırakılmış bir TPM olabilir.
TPM 20 olmazsa ne olur?
TPM 2.0 modülü anakartta mevcutsa donanımlar şifrelenmiş bir yazılımsal korunma altına alınır. Uluslararası bir standart olan TPM gittikçe yaygınlaşsa da hala bazı anakartlarda olmayabiliyor. Eğer cihazınız bu çipe sahip değilse Windows 11 çalıştıramazsınız.TPM 20 kaç TL?
Genelde 200TL civarında bulabildiğiniz TPM 2.0 fiyatları stok sıkıntısı nedeniyle çok daha yüksek seviyelere ulaşabilir.
1-) Windows Tuşu + R komutu ile “Çalıştır”ı açın. 2-) “Çalıştır” penceresindeki kutucuğa “tpm. msc” yazın ve tamam butonuna tıklayın. 3-) Açılan pencerede gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
TPM ayarı nasıl yapılır?
‘Aç:’ kısmına ‘tpm.msc’ yazın ve Enter’a basın.
- Açılan pencerede ‘Durum’ isimli bölümü kontrol edin. TPM donanımı mevcutsa ‘TPM kullanmaya hazır’ ifadesi yer almalı.
- ‘TPM Üretici Bilgileri’ bölümünden ‘Belirtim Sürümü’nü kontrol ederek TPM donanımınızın 2.0 olduğuna emin olun.