AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asus Bilgisayarım Açılmıyor Ne Yapabilirim?

SoruCevap

Yeni Üye

Asus Bilgisayarım Açılmıyor Ne Yapabilirim? sorunuyla karşılaşıyorsanız, öncelikle güç adaptörünü kontrol edin. Eğer adaptör çalışıyorsa, bataryayı çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Ardından, bilgisayarınızı başlatmak için güç düğmesini uzun süre basılı tutun. Eğer hala açılmazsa, BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bunun için, bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosunu çıkarın. Sonra, BIOS pili çıkarıp birkaç dakika bekleyin ve tekrar takın. Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınız hala açılmıyorsa, teknik destek almanız gerekebilir.
İçindekiler

Asus Bilgisayarım Açılmıyor Ne Yapabilirim?​

Asus bilgisayarınız açılmıyorsa, çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. İşte bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz bazı adımlar:

1. Güç Kaynağını Kontrol Edin​

Öncelikle, bilgisayarınızın güç kaynağına dikkat edin. Kabloların doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun ve prizde elektrik olduğundan emin olun. Ayrıca, adaptörünüzün veya pilinizin çalıştığından emin olmak için başka bir cihazda deneyebilirsiniz.

2. Ekranı Kontrol Edin​

Bilgisayarınız açılmıyorsa, ekranın doğru bir şekilde çalıştığından emin olun. Ekranın bağlantılarını kontrol edin ve başka bir monitör veya televizyona bağlayarak deneyin. Eğer ekran başka bir cihazda çalışıyorsa, sorun muhtemelen bilgisayarınızın içinde olabilir.

3. BIOS Ayarlarını Sıfırlayın​

Bazı durumlarda, BIOS ayarlarında yapılan hatalı değişiklikler bilgisayarın açılmamasına neden olabilir. BIOS ayarlarını sıfırlamak için anakart üzerindeki CMOS pilini çıkarıp tekrar takabilirsiniz. Bu işlem, BIOS ayarlarını varsayılan değerlere geri döndürecektir.

4. Hard Diski Kontrol Edin​

Bilgisayarınızın açılmamasının nedeni, bozuk bir hard disk olabilir. Bilgisayarınızı başka bir hard disk veya SSD ile deneyerek sorunu tespit edebilirsiniz. Eğer bilgisayarınız başka bir depolama cihazıyla çalışıyorsa, hard diskinizin bozuk olma ihtimali yüksektir.

5. İşletim Sistemini Yeniden Yükleyin​

Eğer bilgisayarınız açılışta takılı kalıyorsa veya işletim sistemi yüklenemiyorsa, işletim sistemini yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için işletim sistemi yükleme medyanızı kullanabilir veya kurtarma seçeneklerini deneyebilirsiniz.

6. Teknik Destek Alın​

Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorun çözülmezse, Asus’un teknik destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Onlar size daha fazla yardımcı olabilir ve sorunun kaynağını tespit etmek için daha fazla adım önerebilirler.
Yukarıdaki adımları takip ederek, Asus bilgisayarınızın açılmama sorununu çözebilirsiniz. Ancak, sorun devam ediyorsa, bir uzmana danışmanızda fayda vardır. Unutmayın, bilgisayarınızın garanti süresi hala devam ediyorsa, Asus tarafından sağlanan garanti hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Asus Bilgisayarım Açılmıyor Ne Yapabilirim?​

Asus bilgisayarım açılmıyor ne yapabilirim?
1. Adaptörü kontrol edin.
2. Pilin takılı olduğundan emin olun.
3. Güç düğmesini 15 saniye basılı tutun.
4. BIOS’u sıfırlamayı deneyin.
5. Teknik destek almak için Asus’a başvurun.

Asus bilgisayarım açılmıyor ne yapabilirim?
Adaptörü kontrol edin.
Pilin takılı olduğundan emin olun.
Güç düğmesini 15 saniye basılı tutun.
BIOS’u sıfırlamayı deneyin.
Teknik destek almak için Asus’a başvurun.

Geri