AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asus Bilgisayar Kilitlendi Nasıl Açılır?

SoruCevap

Yeni Üye

Asus Bilgisayar Kilitlendi Nasıl Açılır? sorunuyla karşılaşan kullanıcılar için çözümler bulunmaktadır. Öncelikle, Asus bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu işe yaramazsa, kilitlenme sorununu çözmek için güvenli modu deneyebilirsiniz. Güvenli modda açıldığında, sorunun kaynağını tespit edebilir ve gerekli adımları atabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise virüs taraması yapmaktır. Bilgisayarınızı güncel bir antivirüs programıyla tarayarak, olası kötü amaçlı yazılımları tespit edebilirsiniz. Son olarak, sistem geri yükleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı bir önceki çalışan durumuna geri döndürerek, kilitlenme sorununu çözebilirsiniz.
İçindekiler

Asus Bilgisayar Kilitlendi Nasıl Açılır?​

Asus bilgisayarınız kilitlendiğinde, birkaç farklı yöntem deneyerek sorunu çözebilirsiniz. İşte Asus bilgisayarınızın kilitlendiğinde nasıl açabileceğinize dair bazı bilgiler:

Asus Bilgisayar Kilitlendi, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız kilitlendi ve hiçbir şey yapamıyorsanız, ilk olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızın güç düğmesine basılı tutun ve kapatın. Ardından tekrar açmak için düğmeye basın.

Asus Bilgisayar Dondu, Nasıl Kurtarabilirim?​

Eğer Asus bilgisayarınız dondu ve hiçbir tepki vermiyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın güç düğmesine basılı tutarak kapatın ve tekrar açmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızın bataryasını çıkarın ve tekrar takın. Bu genellikle donma sorununu çözebilir.

Asus Bilgisayarım Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız hiç açılmıyorsa, öncelikle şarj kablosunu ve bataryayı kontrol edin. Şarj kablosu düzgün bir şekilde takılı mı? Batarya tamamen şarj olmuş mu? Eğer sorun bu değilse, bilgisayarınızın güç düğmesine basılı tutarak zorla kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

Asus Bilgisayarım Çok Yavaş, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız çok yavaş çalışıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı tarayıcı geçmişi ve gereksiz dosyalardan temizleyin. Ardından, bilgisayarınızı bir antivirüs programı ile tarayarak kötü amaçlı yazılımları kontrol edin. Ayrıca, bilgisayarınızın sürücülerini güncelleyin ve gereksiz programları kaldırın.

Asus Bilgisayarım Ekran Görüntüsü Almıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız ekran görüntüsü almayı reddediyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın klavyesinde bulunan “Print Screen” tuşuna basarak ekran görüntüsü almayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızın grafik sürücülerini güncelleyin veya farklı bir ekran görüntüsü alma programı kullanmayı deneyin.

Asus Bilgisayarım Wi-Fi’ye Bağlanmıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız Wi-Fi’ye bağlanmıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın Wi-Fi özelliğinin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi ağınızın şifresini doğru girdiğinizden ve sinyalin yeterli olduğundan emin olun. Eğer sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarınızın Wi-Fi sürücülerini güncelleyin veya farklı bir Wi-Fi adaptörü kullanmayı deneyin.

Asus Bilgisayarım Ses Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınızdan ses gelmiyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın ses düğmesinin açık olduğundan ve ses seviyesinin yeterli olduğundan emin olun. Ardından, bilgisayarınızın ses sürücülerini güncelleyin veya farklı bir hoparlör veya kulaklık kullanmayı deneyin.

Asus Bilgisayarım Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız şarj olmuyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, şarj kablosunun ve adaptörün doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun. Ardından, bilgisayarınızın bataryasını çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Eğer sorun hala devam ediyorsa, farklı bir şarj kablosu veya adaptörü deneyin.

Asus Bilgisayarım Mavi Ekran Hatası Veriyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız mavi ekran hatası veriyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Bunu yapmak için bilgisayarınızı kapatın ve tekrar açarken F8 tuşuna basılı tutun. Ardından, bilgisayarınızın sürücülerini güncelleyin ve gereksiz programları kaldırın.

Asus Bilgisayarım Format Atmak İstiyorum, Nasıl Yapabilirim?​

Eğer Asus bilgisayarınızı formatlamak istiyorsanız, birkaç adım izlemeniz gerekmektedir. Öncelikle, bilgisayarınızdaki önemli verileri yedekleyin. Ardından, bilgisayarınızı yeniden başlatırken F2 veya Del tuşuna basarak BIOS ayarlarına girin. Burada, başlangıç ayarlarını değiştirerek Windows’u yeniden yükleyebilirsiniz.

Asus Bilgisayarım Dokunmatik Ekran Çalışmıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınızın dokunmatik ekranı çalışmıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızın dokunmatik ekran sürücülerini güncelleyin veya farklı bir dokunmatik ekran kullanmayı deneyin.

Asus Bilgisayarım Şifre İstiyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız şifre istiyorsa ve şifrenizi unuttuysanız, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin ve şifre istendiğinde “Şifremi Unuttum” veya “Parolamı Sıfırla” gibi seçenekler arayın. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızı sıfırlayarak fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

Asus Bilgisayarım Otomatik Olarak Kapanıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız otomatik olarak kapanıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın güç ayarlarını kontrol edin ve uyku modu veya enerji tasarrufu modu gibi ayarları devre dışı bırakın. Ardından, bilgisayarınızın sürücülerini güncelleyin ve gereksiz programları kaldırın.

Asus Bilgisayarım Fan Sesinden Rahatsız Ediyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınızın fan sesi rahatsız edici bir hal aldıysa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı temizleyin ve fanın üzerinde biriken tozları temizleyin. Ardından, bilgisayarınızın fan hızını kontrol eden bir yazılım kullanarak fan hızını düşürebilirsiniz. Eğer sorun hala devam ediyorsa, fanı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Asus Bilgisayarım Bluetooth Cihazını Görmüyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız Bluetooth cihazını görmüyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın Bluetooth özelliğinin açık olduğundan emin olun. Ardından, Bluetooth cihazınızı ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarınızın Bluetooth sürücülerini güncelleyin veya farklı bir Bluetooth adaptörü kullanmayı deneyin.

Asus Bilgisayarım Uyku Modundan Çıkmıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız uyku modundan çıkmıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın güç düğmesine basılı tutarak kapatın ve tekrar açmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin ve uyku modu ayarlarını kontrol edin.

Asus Bilgisayarım Ekran Parlaklığı Az, Nasıl Artırabilirim?​

Eğer Asus bilgisayarınızın ekran parlaklığı az ise, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızın klavyesinde bulunan “Fn” tuşu ile birlikte parlaklık ayar tuşlarını kullanarak ekran parlaklığını artırmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızın ekran ayarlarına girerek parlaklığı manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

Asus Bilgisayarım Dokunmatik Yüzey Çalışmıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınızın dokunmatik yüzeyi çalışmıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızın dokunmatik yüzey sürücülerini güncelleyin veya farklı bir fare veya touchpad kullanmayı deneyin.

Asus Bilgisayarım Çok Isınıyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız çok fazla ısınıyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı temizleyin ve fanın üzerinde biriken tozları temizleyin. Ardından, bilgisayarınızı bir soğutucu ped veya fan kullanarak serinletmeyi deneyin. Eğer sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarınızın içindeki termal macunun değiştirilmesi gerekebilir.

Asus Bilgisayarım USB Cihazını Görmüyor, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınız USB cihazını görmüyorsa, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, USB cihazınızı farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, bilgisayarınızın USB sürücülerini güncelleyin veya farklı bir USB kablosu veya adaptörü deneyin. Ayrıca, USB cihazınızın diğer cihazlarda çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Asus Bilgisayarım Şarj Süresi Çok Kısa, Ne Yapmalıyım?​

Eğer Asus bilgisayarınızın şarj süresi çok kısa ise, birkaç adım deneyebilirsiniz. İlk olarak, bilgisayarınızı kapatın ve şarj kablosunu takılı tutarak tamamen şarj olmasını bekleyin. Ardından, bilgisayarınızın güç ayarlarını kontrol edin ve enerji tasarrufu modunu devre dışı bırakın. Eğer sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarınızın bataryasını değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Asus Bilgisayar Kilitlendi Nasıl Açılır?​

1. Kilitlenen Asus bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.
2. Güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıp açmayı deneyin.
3. Kilitlenme sorununu çözmek için Asus’un resmi web sitesinden destek alabilirsiniz.
4. Klavyedeki CTRL+ALT+DEL tuşlarına basarak bilgisayarı kilitten çıkarabilirsiniz.
5. Güvenli modda başlatarak bilgisayarı kilitten çıkarabilirsiniz.

Kilitlenen Asus bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.
Güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıp açmayı deneyin.
Kilitlenme sorununu çözmek için Asus’un resmi web sitesinden destek alabilirsiniz.
Klavyedeki CTRL+ALT+DEL tuşlarına basarak bilgisayarı kilitten çıkarabilirsiniz.
Güvenli modda başlatarak bilgisayarı kilitten çıkarabilirsiniz.

Geri