Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asus Bilgisayar Açılmıyor Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Asus Bilgisayar Açılmıyor Ne Yapmalıyım? sorunuyla karşılaşanlar için çözüm önerileri sunuyoruz. İlk olarak, pili kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ardından, şarj adaptörünü kontrol edin ve başka bir adaptörle deneyin. Eğer sorun devam ederse, hard disk ve RAM gibi donanımları kontrol edin. Bu donanımların sağlam olduğundan emin olun. Ayrıca, virüs taraması yaparak bilgisayarınızı kontrol edin. Eğer hiçbir sorun bulamazsanız, teknik destek almak için Asus müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, sorunun kaynağını tespit etmek önemlidir ve bu adımlar sorunu çözebilir.
İçindekiler

Asus bilgisayarınız açılmıyorsa, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü için farklı adımlar izlenmelidir. İşte Asus bilgisayarınız açılmadığında yapmanız gerekenler:

1. Şarj Durumunu Kontrol Edin

Asus bilgisayarınızın şarj durumunu kontrol edin. Eğer pilin tamamen bitmiş olduğunu düşünüyorsanız, bilgisayarı şarja takarak bir süre bekleyin. Ardından tekrar açmayı deneyin.

2. Güç Düğmesini Kontrol Edin

Bilgisayarınızın güç düğmesini kontrol edin. Eğer düğme sıkışmış veya bozulmuşsa, bilgisayarınızı açmak için başka bir yöntem deneyebilirsiniz. Örneğin, klavyenizdeki güç düğmesini kullanabilirsiniz.

3. Adaptörü Kontrol Edin

Bilgisayarınızın adaptörünü kontrol edin. Eğer adaptörünüz bozulmuş veya çalışmıyorsa, bilgisayarınız doğru şekilde şarj olmayabilir ve açılmayabilir. Başka bir adaptör deneyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

4. Ekranı Kontrol Edin

Bilgisayarınızın ekranını kontrol edin. Eğer ekran siyah veya boşsa, bilgisayarınız açılsa bile görüntü almayabilirsiniz. Ekranı kontrol etmek için parlaklık ayarlarını değiştirebilir veya harici bir monitör bağlayabilirsiniz.

5. BIOS Ayarlarını Sıfırlayın

Bilgisayarınızın BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin. BIOS ayarlarında bir hata veya uyumsuzluk varsa, bilgisayarınız açılmayabilir. BIOS ayarlarını sıfırlamak için anakartınızdaki CMOS pilini çıkarıp tekrar takabilirsiniz.

6. Bellek ve Sabit Diski Kontrol Edin

Bilgisayarınızın bellek ve sabit diskini kontrol edin. Eğer bellek veya sabit diskte bir sorun varsa, bilgisayarınız açılmayabilir. Bellek veya sabit diskinizi çıkarıp tekrar takarak veya başka bir bilgisayara takarak sorunu teşhis edebilirsiniz.

7. Virüs Taraması Yapın

Bilgisayarınızı virüs taraması yapın. Bilgisayarınızda zararlı bir yazılım veya virüs bulunması, açılma sorunlarına neden olabilir. Güncel bir antivirüs programı kullanarak sisteminizi tarayın ve zararlı yazılımları temizleyin.

8. Güncellemeleri Kontrol Edin

Bilgisayarınızın güncellemelerini kontrol edin. Eğer işletim sistemi veya sürücüleriniz güncel değilse, bilgisayarınız açılmayabilir veya sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Güncellemeleri kontrol etmek için Ayarlar veya Denetim Masası üzerinden güncelleme seçeneklerine erişebilirsiniz.

9. Başlangıç Ayarlarını Kontrol Edin

Bilgisayarınızın başlangıç ayarlarını kontrol edin. Eğer bazı programlar veya hizmetler açılışta sorunlara neden oluyorsa, bilgisayarınız açılmayabilir. Başlangıç ayarlarını değiştirmek için Görev Yöneticisi’ni kullanabilir veya msconfig komutunu çalıştırabilirsiniz.

10. Teknik Destek Alın

Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen bilgisayarınız hala açılmıyorsa, Asus teknik destek ekibiyle iletişime geçin. Profesyonel yardım alarak sorunun kaynağını tespit edebilir ve çözüm için doğru adımları atabilirsiniz.

11. BIOS Güncellemesi Yapın

Asus bilgisayarınız açılmıyorsa, BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. BIOS güncellemesi, bazı uyumsuzlukları düzeltebilir ve bilgisayarınızın açılmasına yardımcı olabilir. Asus’un resmi web sitesinden güncel BIOS sürümünü indirip kurmanız gerekmektedir.

12. Hard Reset Yapın

Bilgisayarınızı hard reset yaparak açmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızın güç kablosunu çıkarın, pilini çıkarın (eğer çıkarılabilir bir pil varsa) ve ardından güç düğmesine 15-20 saniye boyunca basılı tutun. Sonrasında pil ve güç kablosunu takarak bilgisayarınızı açmayı deneyin.

13. Önyükleme Ayarlarını Değiştirin

Bilgisayarınızın önyükleme ayarlarını değiştirmeyi deneyin. Önyükleme ayarları, bilgisayarınızın nasıl başlayacağını belirler. Önyükleme ayarlarını değiştirmek için BIOS veya UEFI menülerine erişmeniz gerekmektedir. Buradan önyükleme sırasını veya diğer ayarları değiştirerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

14. Sistem Geri Yükleme Yapın

Bilgisayarınızı bir önceki çalışan duruma geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sistem geri yükleme, bilgisayarınızın daha önceki bir tarihte çalışan bir durumuna geri dönmesini sağlar. Windows işletim sistemine sahipseniz, Başlat menüsünden “Sistem Geri Yükleme” seçeneğini aratarak geri yükleme işlemini başlatabilirsiniz.

15. Format Atın

Eğer diğer yöntemler işe yaramadıysa, bilgisayarınızı formatlayarak açmayı deneyebilirsiniz. Format atmak, işletim sistemi ve tüm verileri silerek bilgisayarınızı fabrika ayarlarına döndürür. Bu işlemi yapmadan önce önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

16. Hard Diski Değiştirin

Eğer bilgisayarınızın açılmamasının nedeni hard disk arızası ise, hard disk değişimi yapmayı düşünebilirsiniz. Yeni bir hard disk takarak işletim sistemini yeniden yükleyebilir ve bilgisayarınızı açabilirsiniz.

17. Bellekleri Yeniden Takın

Bilgisayarınızın belleklerini yeniden takmayı deneyebilirsiniz. Belleklerin doğru bir şekilde takılı olmadığı durumlarda bilgisayar açılmayabilir. Bellekleri çıkarıp tekrar takarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

18. Soğutma Sistemini Temizleyin

Bilgisayarınızın soğutma sistemi gerektiği gibi çalışmadığında, aşırı ısınma nedeniyle bilgisayar açılmayabilir. Soğutma sistemini temizleyerek veya fanları değiştirerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

19. İşletim Sistemini Yeniden Yükleyin

Eğer diğer tüm yöntemler başarısız olduysa, işletim sistemini yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. İşletim sistemi dosyalarının zarar görmesi veya eksik olması durumunda bilgisayar açılmayabilir. İşletim sistemi kurulum medyasını kullanarak işletim sistemini yeniden yükleyebilirsiniz.

1. Şarj kablosunu kontrol edin.
2. Güç düğmesini 15 saniye basılı tutun.
3. Pilin yerine tam olarak oturduğunu kontrol edin.
4. BIOS ayarlarını sıfırlayın.
5. Hard reset yaparak sorunu çözmeyi deneyin.

Şarj kablosunu kontrol edin.
Güç düğmesini 15 saniye basılı tutun.
Pilin yerine tam olarak oturduğunu kontrol edin.
BIOS ayarlarını sıfırlayın.
Hard reset yaparak sorunu çözmeyi deneyin.

Geri