AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asurlu tuccarlar kurmus olduklari pazar alanlarina ne ad vermislerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.768
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Asurlu tüccarlar kurmuş oldukları pazar alanlarına ne ad vermişlerdir?​

Ticari organizasyon. Anadolu’daki birçok büyük yerleşimle Asur ülkesi arasında ticaret yapılmakla birlikte Anadolu’daki ana ticari merkezi Kaniş’ti. Asur’la ticaret yapan merkezlerin hemen kent dışında “karum” adıyla bilinen pazarlar ve yerleşimler bulunurdu.

Asurlu tüccarların Anadoluda kurdukları büyük ticaret merkezlerine ne ad verilir?​

Şehir dışındaki pazaryerlerine yerleşen tüccarlar, “karum” adı verilen pazarlarda alışveriş yapabiliyordu. Karumların en başlıcası ise Kültepe’nin aşağısında kurulmuş olan “Kaniş Karum”du. Anadolu’daki Karumların hepsi Kaniş Karum’a, o da Asur’a bağlı bulunmaktaydı.

Asurca da karım ne anlama gelir?​

Asurca da karım ne anlama gelir?
Karum , Asur dilinde liman ve rıhtım anlamına gelen, asıl anlamıyla “kentin yanında kurulan ticaret merkezi”dir. Asur ticaret kolonileri zamanında Anadolu’da Karumlar kurulmuştur. Anadolu’daki Karumlar Mezopotamya’dakilerden daha küçük yerleşimlerdir.

Karum kim tarafından kuruldu?​

Karum, Asur dilinde liman ve rıhtım anlamına gelen, asıl anlamıyla kentin yanında kurulan ticaret merkezidir. Asur ticaret kolonileri zamanında Anadolu’da, karumlar kurulmuştur.

Yazı Anadoluya ne zaman geldi?​

Kültepe, günümüzden 4.000 yıl öncesine tarihlenen, dünyanın en büyük özel çivi yazılı tablet koleksiyonu bulunan ve bu tabletleri yazan Asurlu tüccarlarla tanınıyor. Asurlu tüccarlar, 4.000 yıl önce Anadolu’ya yazıyı getirmişler, hukuk ve bürokrasiyi, devlet kurma geleneğini getirmişler.

Karum Kaniş ne demek?​

Karum Kaniş ne demek?
Karum, Asur dilinde liman ve rıhtım anlamına gelen, asıl anlamıyla kentin yanında kurulan ticaret merkezidir. Asur ticaret kolonileri zamanında Anadolu’da, karumlar kurulmuştur. Anadolu’daki karumlar, Mezopotamya’dakilerden daha küçük yerleşim birimleridir. En önemli olanı ise Kültepe’deki Kaniş (Kanesh) karumudur.

Karum nedir ve hangi uygarlıkta görülür?​

 
Karum, Asur dilinde liman ve rıhtım anlamına gelen, asıl anlamıyla kentin yanında kurulan ticaret merkezidir. Karumlar, genellikle ticaret kolonileri zamanında kurulmuştur. Anadolu'da Asurlu tüccarlar tarafından kurulan Karumlar, Asur uygarlığında görülmektedir. Bu ticaret merkezleri, ticaretin canlı şekilde gerçekleştirildiği, farklı kültürler arasındaki etkileşimin yaşandığı önemli noktalardır. Anadolu'daki Karumların en önemlilerinden biri Kaniş Karum'dur, ancak Asur uygarlığına ait Karumlar genel olarak ticarette önemli rol oynamıştır.
 
Geri
Üst