Aşure Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı doğranmış kayısı ( ıslatılacak )
1 su bardağı sarı kuru üzüm (ıslatılacak)
1 su bardağı haşlanmış ,soyulmuş çiğ badem
1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü ( ıslatılacak )
1/2 (yarım) su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
4- 4.5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu (arzu edilirse )
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir gece evvelce fasulye ve nohut farklı kaplarda ıslatılır.
Tekrar bir gece evvel buğday uygunca yıkadıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edilip 10-12 dakika düdüklü tencerede kaynatıp ,ocağın altı kapatılır ve sabaha kadar buğdayın şişmesi sağlanır.
Sonraki sabah fasulye ve nohut başka ayrı düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sonraki gün şişmiş buğdayları geniş bir tencere içine konulup üzerine sıcak su eği yaparak uygunca özleşmesini sağlamak gerekir.
Haşlanan buğdaylara sıra ile nohut, fasulye eklenir.
Akabinde ıslatılmış öbür gereçleri de süzüp kaynayan aşureye ek edilir.
Suyu yetersizse sıcak su dökülür.
Kaynayınca, portakal kabuğu ve şeker atılır. Karıştırılır, 5-10 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Üzerini nar, tarçın, hindistan cevizi, incir, ceviz vs. ile süsleyebilirsiniz. Sağlıcakla.
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı doğranmış kayısı ( ıslatılacak )
1 su bardağı sarı kuru üzüm (ıslatılacak)
1 su bardağı haşlanmış ,soyulmuş çiğ badem
1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü ( ıslatılacak )
1/2 (yarım) su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
4- 4.5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu (arzu edilirse )
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir gece evvelce fasulye ve nohut farklı kaplarda ıslatılır.
Tekrar bir gece evvel buğday uygunca yıkadıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edilip 10-12 dakika düdüklü tencerede kaynatıp ,ocağın altı kapatılır ve sabaha kadar buğdayın şişmesi sağlanır.
Sonraki sabah fasulye ve nohut başka ayrı düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sonraki gün şişmiş buğdayları geniş bir tencere içine konulup üzerine sıcak su eği yaparak uygunca özleşmesini sağlamak gerekir.
Haşlanan buğdaylara sıra ile nohut, fasulye eklenir.
Akabinde ıslatılmış öbür gereçleri de süzüp kaynayan aşureye ek edilir.
Suyu yetersizse sıcak su dökülür.
Kaynayınca, portakal kabuğu ve şeker atılır. Karıştırılır, 5-10 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Üzerini nar, tarçın, hindistan cevizi, incir, ceviz vs. ile süsleyebilirsiniz. Sağlıcakla.
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı