Aşure yapmanın puf noktaları nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lezzetli aşure yapmanın puf noktaları nelerdir?

Cevap: Aşure yapmanın puf noktaları nelerdir?

Muharrem ayının onuncu gunu başlayan Aşure Gunu, en az 7 farklı malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı puf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa guzel olmaz Bu puf noktaları da ancak surekli yapılarak, denenerek oğrenilecek şeylerdirAşure yapmak bir paylaşımdır

Aşurenin rengi acık olsun diye buğdayı birkac kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir

Sut eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor

Pirinc unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir

Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir

Tarcın rengini koyultuyor Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir

Piştikten sonra şekeri cektiği icin şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz
 
Geri
Üst