Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nefis aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

Yanıt: Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü, minimum 7 öbür malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı püf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa hoş olmaz Bu püf noktaları da ama sürekli yapılarak, denenerek öğrenilecek şeylerdirAşure gerçekleştirmek bir paylaşımdır

Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç defa yıkayıp suyunu başkalaşmak gerekir

Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor

Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir

Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir

Tarçın rengini koyultuyor Yenirken ek edilmesi nasihat edilir

Piştikten sonradan şekeri çektiği için şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz *
 
Geri
Üst