SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Nefis aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
Yanıt: Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü, minimum 7 öbür malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı püf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa hoş olmaz Bu püf noktaları da ama sürekli yapılarak, denenerek öğrenilecek şeylerdirAşure gerçekleştirmek bir paylaşımdır
Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç defa yıkayıp suyunu başkalaşmak gerekir
Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor
Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir
Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir
Tarçın rengini koyultuyor Yenirken ek edilmesi nasihat edilir
Piştikten sonradan şekeri çektiği için şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz *
Yanıt: Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü, minimum 7 öbür malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı püf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa hoş olmaz Bu püf noktaları da ama sürekli yapılarak, denenerek öğrenilecek şeylerdirAşure gerçekleştirmek bir paylaşımdır
Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç defa yıkayıp suyunu başkalaşmak gerekir
Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor
Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir
Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir
Tarçın rengini koyultuyor Yenirken ek edilmesi nasihat edilir
Piştikten sonradan şekeri çektiği için şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz *