Aşure Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Aşure Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru incir
Yarım su bardağı kırılmış fındık
2 limonun kabuğu rendesi
1 su bardağı badem
Yarım kilo buğday
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı susam
Üzeri için;
2 avuç ceviz ( kırılmış )
2 avuç antep fıstığı ( kırılmış )

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulye, buğday ve nohut bir gece evvelden sıcak su ile ıslattım.
Islattığım gereçleri düzgünce suda süzdüm.
Buğdayı ovalayarak yıkayıp süzdüm.
Tencereye sıcak su ekleyip buğdayları pişirmeye başladım.
Fasulye ve nohutların kabuklarını soydum.
20 dakika da nohut ve fasulyeleri haşladım.
Buğdaylar piştiğinde üzerine nohut ve fasulyeleri koydum. Ortada bir karıştırdım.
Tencerede materyaller kaynayınca kuru meyveleri sıcak suda 10 dakika kadar beklettim yeterlice yıkadım ve küçük küçük doğradım.
Limon kabuğu rendelerini, kuru yemişleri ve kuru meyveleri tencereye koydum ve düzgünce karıştırdım.
Üzerine şekeri ve susam ekledim ve yaklaşık 10 dakika kaynattım ve ocağı kapattım.
Üzeri için olan materyalleri hazırladım ve kaselere servis yaptım.
Birinci kez yaptım ancak fevkalade oldu Herkesin muharrem ayı mübarek olsun
 
Geri
Üst