AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aşure Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
Fasulye 250 gr
Nohut 250 gr
Buğday 500gr
Fındık 250gr
Badem 100gr
Cam fıstığı 100gr
Kuru uzum 250gr
Kuru kayısı 250gr
Kuru incir 250gr
Nar
Karanfil
Şeker 750 gr
1 çay kaşığı nişasta
Süslemek için isteğe bağlı
Yeşil fıstık

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir gece önceden tüm malzemelerimizi 3-4 er kere yıkıyoruz, buğday hepsinden fazla olacak, yani 250 ml ölçü kullanıyorsanız buğday 500ml olacak.
Tüm baklagilleri bir gece önden işliyoruz, ertesi sabah hepsini ayrı ayrı pişiriyoruz, ayrı pişirmekteki amaç her birinin pişme süresinin farklı olmasıdır.
Bir yemek kaşığı karanfile 1 şu bardağı şu ekleyip cezvede pişiriyoruz siyah rengi alınca altını kapatıyoruz süzüp suyunu buğday tenceresine döküyoruz.
Buğday pisince suyunu süzmüyoruz, fasulye ve nohudun suyunu süzüp soğuk suya koyup tek tek beyaz kabuklarını ayıklıyoruz, tencerede olan buğdaya şeker ekliyoruz.
Üzerine fasulye nohut minim doğradığımız kayısı kuru incir ve üzüm kuruşunu ekliyoruz, fındık badem cam fıstığı hepsini pişerken ekliyoruz ki ağızda kıtır kıtır olmasın. Yaklaşık 10 dk birbirine eşleşene kadar pişiriyoruz.
Ocaktan almadan 5 dk önce yarım çay bardağında 1 yemek kaşığı nişasta açıp içine döküp 5 dk kaynatıyoruz, eğer suyu az olursa aşurenin kaynat şu eklenebilir kıvamı sütlaç kıvamı gibi olacak.
Aşuremiz pisince üzerini kapatıp bir gün dışarıda (Balkon veya buz dolabında) dinlendirip ertesi gün istediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz, nar çok yakıştığı için ben bol kullandım tavsiye ederim.
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst