AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aşure Tarifi (Lezzeti Kıvamı Rengi Harika Mutlaka Deneyin)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Aşure Tanımı (Lezzeti Kıvamı Rengi Olağanüstü Kesinlikle Deneyin) İçin Gereçler

20-25 kase için
3 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı şeker
1 çorba kasesi haşlanmış fasulye
1 kase haşlanmış nohut
1 çay bardağı fındık
1 su bardağı küp kesilmiş kayısı
1 su bardağı küp kesilmiş incir(artırabilir yahut azaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı karanfil
1 su bardağı sıcak süt
Bi fiske tuz (isteğe göre)
1 çubuk tarçın
3 lt kaynamış
Üzeri için kullandıklarım :
Ceviz, fındık, fıstık robottan çekilmiş

Aşure Tanımı (Lezzeti Kıvamı Rengi Kusursuz Kesinlikle Deneyin) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geceden bekletilen buğdayı evvel 3 er kez suyunu değiştirerek kaynatıyoruz.
Haşlanmış buğdayı aşure yapacağımız tenceremize alıyoruz.
3 lt suyu ekliyoruz kaynamasını bekliyoruz.
Akabinde fasulye, nohut, yıkanmış pirinç ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Küp kesilmiş kayısı, incir, fındıkları da ekliyoruz. Tekrar orta ara karıştırıyoruz karanfilin süzüp suyunu tencereye döküyoruz.
Son olarak şeker ve tuzu da ek edip yavaş yavaş karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz koyu kıvam olduğun da kaynamış su eklemesi yapıyoruz. Toplamda yaklaşık 1-1. 5 saatte aşuremiz hazır oluyor. Orta ateşte yavaş pişirilen aşure herzaman daha hoş oluyor bence
Hazır olan aşuremizi kaselere hisse edip üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek soğumasını bekleyebilirsiniz.
Soğuduktan sonra tadı daha hoş oluyor Yapım evresi youtube kanalımda.Profilimde ki linkten tarife ulasabilirsiniz. Beğenip abone olmayı unutmayın
 
Geri
Üst