AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asure durdukca koyulasir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşure durdukça koyulaşır mı?​

Aşure durdukça koyulaşır. Sıcak haldeki kıvamı sizi aldatmasın.

Buğday suda ne kadar bekletilmeli?​

Tencere içerisine yıkanmış 1 çay bardağı aşurelik buğday ve üzerine 2 parmak ölçüsünü geçecek miktarda soğuk su konulacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Tencerede buğdayın ıslanması için en az 8 saat bekletilecek ve süre bitiminde süzülecek.
1 kg buğdaydan aşure nasıl yapılır?
MALZEMELER:
- 1kg Buğday.
- 500 Gr Kuru Fasulye.
- 500 Gr Nohut.
- 500 Gr Kayısı-küp Küp Doğranmış(Yaklaşık 20 Dk Sıcak Suda Bekletin)
- 500 Gr İncir-küp Küp Doğranmış(Yaklaşık 20 Dk Sıcak Suda Bekletin.
- 1,5 Su Bardağı Dut Kurusu.
- 250 Gr Kuru Üzüm.
- 2,600-2,700 Gr Şeker (Tercihinize Göre Arttırıp Azaltabilirsiniz)
Aşurelik buğday Islatmadan haşlanır mı?
Çünkü; yarma çok çabuk pişer ve bir gece boyu su içinde ıslatmaya gerek kalmaz. Aşurelik buğday haşlanmadan önce su içinde bekletilirse, aşure yapımında daha iyi sonuç verir. Aşurelik buğdayla çorba, pilav veya benzeri yemekler yapılacaksa; aşurelik buğdayı su içinde bekletmek gerekmez.

Aşure çok sulu olursa ne yapılır?​

Kuru incir aşurenin kararmasına neden olacağı için en son indirmeye yakın doğrayıp katalım. Aşureniz çok sulu olursa 1 yemek kaşığı nişastayı soğuk suyla inceltip aşurenize katıp pişirin. Aşurelerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Çok sulu olan aşure nasıl koyulaştırılır?​

Aşurenin Kıvamı Sulu Olursa Ne Yapılır? Aşurenin kıvamının sulu olması, malzeme ve su oranının dengesizliğinden kaynaklanır. Aşurenin kıvamı sulu olduğunda tekrar ocağa alın ve içerisine buğday veya pirinç ekleyerek karıştırın.
1 su bardağı buğday nasıl haşlanır?
Tercihen suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı derin bir tencereye alın. İçme suyu ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Salata yapacağınız için buğdayın haşlama suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın.
Aşurelik buğday bir geceden ıslatılır mı?
Aşure için en temel malzeme buğday. Aşurelik ya da keşkeklik olarak da bilinen buğdayı bir gece önce ıslattıktan sonra aşureyi pişirirken iyice haşlamalısınız. Buğdayın yeterince haşlandığını suyunun renginden anlayabilirsiniz. Suyu sararmışsa, buğday kıvamını bulmuş demektir.

Aşureye kıvam nasıl verilir?​

Aşure yapımında az su kullanmak, malzemeleri fazla pişirmek ve bakliyat oranının dengesiz olması aşurenin kıvamının katı olmasına yol açabilir. Aşurenin kıvamı koyulaştığında tekrar ocağa alın ve üzerine uygun miktarda su ekleyin. Eğer tat kaybı yaşanmasını önlemek istiyorsanız, bir miktar şeker de ilave edebilirsiniz.

Aşurelik buğday akşamdan ıslatılır mı?​

Aşurelik buğday düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?
O zaman önemli süreleri hemen sizinle de paylaşayım. Islatılmamış kuru fasulye 30-45 dakika, ıslatılmamış nohut 45-60 dakika, ıslatılmamış yeşil mercimek 20 dakika, ıslatılmamış kırmızı mercimek 3 dakika, çorba için buğday 20 dakikada pişiyor. Pirinç için ise 6-8 dakika arası pişirme yeterli.
Aşureye ne kadar su konur?
Aşure yapılışı: Akşamdan ıslamaya koyduğunuz dövme, fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın. Bir elmanın üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın. Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin.

Aşure çok şekerli olursa ne yapılır?​

Ama yine de yeterli gelmezse ve şekeri hala çok geliyorsa ya da içine su ilave ederek kıvamının çok sıvılaşmasını istemiyorsanız dilerseniz aşurenizin içine yine ocakta pişme halindeyken haşlanmış buğdayın da bulunduğu sıcak su ilave edebilirsiniz.

Aşurenin Kivami nasil olur?​

 
Geri
Üst