Astsubay olmak için ne yapmak gerekir?
Astsubay olmak isteyenlerin Deniz kuvvetleri, Kara kuvvetleri, Hava kuvvetleri ve Jandarma gibi birbirinden farklı askeri kurumlardan hangisi alım yapıyor ise ilgili askeri kuvvet kurumuna başvuru yaparak sınava girmesi gerekiyor.Lise diplomasıyla asker olunur mu?
Ortaokuldan mezun olan arkadaşlar mezun olmalarının ardından Askeri Liselere Giriş Sınavı’na katılmaları gerekmektedir. Lise mezunu arkadaşlar harp okullarına giriş yaparak da subay olabilmektedirler. Yükseköğretim mezunu yani üniversite mezunu olanlar ise sözleşmeli subaylık yapabilmektedirler.Subay kimler olabilir?
Yedek subay olmak için talep gerçekleştirmek, Lisans mezunları için 27 yaş sınırını, lisansüstü mezunları için ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak, Günümüzde fakülte mezunu olan insan sayısı oldukça fazladır. Ama buna paralel olarak yedek subay alımı da çok fazla olmuyor.
Astsubay kim olabilir?
T.C. vatandaşı olan herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler astsubay olma hakkına sahiptir. Astsubay olmak isteyenler ilk etapta ÖSYM tarafından düzenlenen sınava girmeli ve başarılı olmalıdırlar. Aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksek Okullarından mezun olmaları gerekebilir.Astsubay olmak için kaç yıl okumak gerekir?
Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.Lise mezunu asker nasıl olunur?
Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.
Liseden Mezun Oldum, Yeniden Başka Bir Liseye Kayıt Olmam Halinde Tecil Hakkım Olur mu? Hayır olmaz. Erteleme hakkınızı devam ettirmek için daha üst bir öğrenime devam etmeniz şarttır. Yani 2 yıllık yada 4 yıllık bir üniversiteye kayıt olmanız gereklidir.