AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Astronot kelimesinin yerine onerebileceginiz kelime veya kelime gruplari nelerdir yaziniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.769
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Astronot kelimesinin yerine önerebileceğiniz kelime veya kelime grupları nelerdir yazınız?​

“Astronot” kelimesinin yerine önerebileceğiniz kelime veya kelime grupları nelerdir? Yazınız. Cevap: Kabul edilebilir cevap: “Uzay adamı, uzay kadını, uzay insanı, uzay araştırmaları yapan kişi, uzaya çıkan kişi, uzay keşifçisi ” veya bu anlama gelen cevaplar kabul edilir.

Söz grupları ne demek?​

Söz grupları ne demek?
Bir eylemin nasıl gerçekleştiğini ya da bir öznenin hangi niteliklere sahip olduğunu belirtmek için kullanılan söz birliklerine sözcük grupları denir. Sözcük gruplarının birleşik isimlerden en önemli farkı bitişik değil ayrı yazılmalarıdır. Tüm isim ve sıfat tamlamaları sözcük grupları arasında yer alır.

Kelime ve kelime gruplarının tekrarı nedir?​

Anlamı güçlendirmek için aynı sözcüklerin tekrarlanması, anlamları birbirine yakın, karşıt olan veya sesleri birbirini andıran kelimelerin yan yana kullanılmasıyla oluşan sözlere ikileme denir. “Yağmur, yavaş yavaş şiddetini artırıyordu.” cümlesinde “yavaş yavaş” sözü ikilemedir.

Söz grubu biçiminde zarf nedir?​

Söz grubu biçiminde zarf nedir?
Zarf Grupları: Sıfat olarak kullanılan bir kelime veya kelime grubundan önce gelerek onun anlamını kuvvetlendiren bir zarftan oluşan kelime grubuna geleneksel olarak zarf grubu denmektedir: “pek/çok kişi gibi.” Ünlem Grupları: Bir ünlem ve bir isim veya isim grubundan oluşur: Hey arkadaşlar. Ey Türk gençliği vb.

Astronot kelimesinin yerine Neler yazılabilir?​

ATRONOT YERİNE GELEN İSİM ÖNERİLERİ “Cacabey, göksu, göksü, gökreis, göktürk, gökay, Türkay, Türkonot, evrenot, gökmen, uzay insanı, Alpaslan, Fatih, Akıncı.”

Astronot kelimesinin yerine ne gelir?​

Astronot kelimesinin yerine ne gelir?
Türkiye’de Türk Dil Kurumu tarafından 2005 yılında “Astronot” sözcüğü için Türkçe karşılık olarak “Gökmen” sözcüğü önerilmiştir. 2021 yılında ise Türkiye Uzay Ajansı başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım Özbekçede “astronot, uçurcu” anlamında bulunan Arapça-Farsça kökenli “fezagir” sözcüğünün kullanılmasını önermiştir.

Söz öbeği ne dir?​

En az iki sözcükten oluşan tamlamalara ve kelime gruplarına söz öbeği denir. Türkçede anlamı vurgulamak için kullanılan ikilemeler, ünlem grupları ve birden fazla kelimeyle yazılan unvan grupları da söz öbekleri arasında yer alır.

Kelime grubu nedir nelerden oluşur?​

Kelime grubu nedir nelerden oluşur?
Yan yana dizilen kelimeler, ya yargı bildirerek cümleyi, ya da varlık ve hareketleri karşılayarak kelime gruplarını meydana getirirler. Kelimelerin, bir varlığı, kavramı, niteliği, durumu, hareketi karşılamak üzere, belirli kurallar içinde yan yana gelerek oluşturdukları kelime topluluklarına kelime grubu denir.

Kelime grubu ne demek?​

İsim grubu: isim tamlaması, ad tamlaması. Tanımı: İki isim unsurunun bir nesne, bir olay veya bir hareketin başka bir nesne veya şahsa ait olduğunu bildirmek için sistematik bir şekilde bir araya gelerek oluşturduğu bir kelime grubudur.

Yüklem kelime grubudur ne demek?​

Yüklem kelime grubudur ne demek?
Yüklem; cümlede özne tarafından gerçekleştirilen eylemi, oluşu, hareketi veya bir olguyu ya da yargıyı bildiren sözcük veya sözcük grubu. Özne ile birlikte cümlenin ana öğelerinden biridir.
 
Astronot kelimesinin yerine önerilebilecek diğer kelime veya kelime grupları şunlar olabilir: Uzay adamı, uzay kadını, uzay insanı, uzay araştırmaları yapan kişi, uzaya çıkan kişi, uzay keşifçisi.

"Söz grupları" terimi, bir eylemin nasıl gerçekleştiğini veya bir öznenin hangi niteliklere sahip olduğunu belirtmek için kullanılan söz birliklerini ifade eder. Bu sözcük grupları ayrı yazılır ve isim ve sıfat tamlamalarını kapsar.

Kelime ve kelime gruplarının tekrarı, anlamı güçlendirmek için aynı sözcüklerin tekrarlanmasıdır. Bu sözlere ikileme denir. Örneğin, "Yağmur, yavaş yavaş şiddetini artırıyordu." cümlesinde "yavaş yavaş" sözü ikilemedir.

Söz grubu biçiminde zarf, sıfat olarak kullanılan bir kelime veya kelime grubundan önce gelerek onun anlamını kuvvetlendiren bir zarftan oluşan kelime grubudur. Ünlem grupları ise bir ünlem ve bir isim veya isim grubundan oluşur.

Astronot kelimesinin yerine yazılabilecek diğer isim önerileri şunlar olabilir: Cacabey, Göksu, Göksü, Gökreis, Göktürk, Gökay, Türkay, Türkonot, Evrenot, Gökmen, Uzay insanı, Alpaslan, Fatih, Akıncı.

Türk Dil Kurumu, "astronot" kelimesi için "Gökmen" önerisinde bulunmuştur. 2021 yılında ise Türkiye Uzay Ajansı başkanı, Arapça-Farsça kökenli "fezagir" kelimesinin "astronot, uçurucu" anlamında kullanılmasını önermiştir.

Söz öbeği, en az iki sözcükten oluşan tamlamalara ve kelime gruplarına denir. İkilemeler, ünlem grupları ve unvan grupları da söz öbekleri arasında yer alır.

Kelime grubu, yan yana dizilen kelimelerin belirli kurallar içinde oluşturdukları kelime topluluklarıdır ve bir varlığı, kavramı, niteliği, durumu veya hareketi karşılamak üzere kullanılır.

İsim grubu veya isim tamlaması, iki isim unsurunun bir nesne, olay veya hareketin başka bir nesne veya şahsa ait olduğunu bildirmek için bir araya gelerek oluşturduğu bir kelime grubudur.

Yüklem, bir cümlede özne tarafından gerçekleştirilen eylemi, oluşu, hareketi veya bir olguyu bildiren sözcük veya sözcük grubudur ve cümlenin ana öğelerinden biridir.
 
Geri
Üst