Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Astronomi Bolumu sayisal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Astronomi Bölümü sayısal mı?​

Ülkemizde astronomi bölümü 4 yıllık bir bölümdür ve MF1 puan türünden öğrenci alımı yapmaktadır. Astronomi bölümü, teleskop başında gözlem yapılan sözel bir bölüm değil, yoğun matematik ve fizik çalışmanız gereken bir bölümdür (öğrenciliğiniz sırasında hiç teleskop görmeme ihtimaliniz bile var).

Astronomi dersinde ne görülür?​

Astronominin dalları, kısa tarihce, Güneş sistemi, gezegen yörüngeleri, Kepler ve Newton yasaları, yıldızların özelikleri, yıldız evrimi, kümeler, Samanyolu gökadası, gökadalar, evrende yaşam olasılıkları, uzay çalışmaları.
Astronomi ve Uzay Bilimleri, üniversitelerde Fen Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan dört yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm ülkemizde yalnızca dört farklı üniversite ve dört farklı ilde eğitimi verilmekte olan bir bölümdür.
Astronomi dersi hangi sınıfta?
Oysa ki bazı derslerin öğretim programlarına bakıldığında bu derslerin sadece bazı sınıflarda okutulabileceği görülmektedir. Örneğin Seçmeli Astronomi ve Uzay Bilimleri Dersi 10 ve 11. Sınıflarda okutulması gereken bir derstir.
9 sınıf Astronomi nedir?
Astronomi (gök bilimi ya da gökbilim), kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile gök cisimlerini açıklamaya çalışmak üzere gözleyen bilim dalıdır. Gök bilimi yeryüzündeki en eski bilimlerden biri olarak kabul edilir.

Uzay ve astronomi dersi nedir?​

Astronomi ve uzay bilimleri evrende bulunan güneş, yıldızlar ve galaksileri inceleyen bir bilim dalıdır. Bununla beraber bu bölüm bu cisimlerin hareketlerini, niteliklerini ve durumlarını da düzenli olarak analiz etmektedir. Bu bölüm fen fakültesine bağlıdır ve kişiler dört yıl boyunca bu bölümde eğitim görebilirler.

Ege Üniversitesi Astronomi ve uzay bilimleri hazırlık var mı?​

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü iki Anabilim Dalı’ndan oluşmuştur: Genel Astronomi Anabilim Dalı ve Astrofizik Anabilim Dalı. Ancak eğitim-öğretim programı her iki anabilim dalı için de aynıdır. Bölümümüzde öğretim süresi ilk yılı yabancı dil hazırlık sınıfı olmak üzere 5 yıldır.
Örneğin Seçmeli Astronomi ve Uzay Bilimleri Dersi 10 ve 11. Sınıflarda okutulması gereken bir derstir.
Astronomi 10 sınıf nedir?
Astronomi (gök bilimi ya da gökbilim), kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile gök cisimlerini açıklamaya çalışmak üzere gözleyen bilim dalıdır. Evrende bulunan her çeşit maddenin dağılımını, hareketini, kimyasal bileşimini, evrimini, fiziksel özelliklerini ve birbirleriyle etkileşimlerini inceler.

Geri