- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Astrolojide dekanlar ne anlama gelir?
Modern astroloji bu bölünmeleri daha ileriye götürmüştür. Burçları elementlerine, özelliklerine, olumlu erkeksi ve olumsuz kadınsı ifadelerine göre zaten ayırıyoruz ama üç şey daha katarak burçları bölmek ve yönetimi belirlemek için kullanılan başka bir yöntem var. Bu bölünmeye dekanlar denir.Astrolojide dekanların önemi nedir?
Astroloji de “Dekan” konusu, her burç doğum haritasının 30 derecesini düzenler. Her biri 30 derecede 12 burç ve 360 dereceyi kapsayan tam doğum çizelgesini oluşturur. Bundan dolayı, her burç kendi içinde 10 derecelik üç bölüme ayrılmıştır ve her bölüm için birer tane olmak üzere 3 farklı özelliğe sahiptir.Dekanat ne demek?
Bu yazımda, sizlere Dekanatlardan bahsetmek istedim. Burçlar kuşağında Güneş, her gün bir derece ilerler. Her burçta yaklaşık 30 gün kalan Güneş, bir turunu 30 günde tamamlar. İşte bu 30 günü 10 günlük 3 evreye ayırdığımızda, (dekanat) burçların da kendi içinde daha spesifik taraflarını görebiliyoruz.
Büyük Üçlü Burç Nedir?
Koç, Aslan ve Yay burcundan oluşan Koç üçlüsünün Mars, Güneş ve Jüpiter tarafından yönetilmesini bekleriz. Ancak Mars burada yönetici olarak kabul edilemez çünkü gece gezegeni, bu üçlü ise gündüz kabul ediliyor. Dolayısıyla Mars’ın yerini alan Satürn gece ve gündüz için ortak yönetici oluyor.Üniversite Dekanı ne demek?
Dekan, bir üniversiteye bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunan herhangi bir fakültenin yönetiminden sorumlu olan en üst düzey kişiye denir.Uranüs 3 Dekan boğaya ne zaman geçecek?
“Uranüs gezegeni, 84 yıl sonra boğa burcuna geçiş yapıyor! Genelde her burçta yaklaşık 7 yıl ilerleyen bu gezegen 15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren başlayacak (Kasım – Mart 2019 arasında Koç burcuna geriledikten sonra) 2025 yılına kadar Boğa burcunda ilerleyecek.
Bir horoskop, 12 evden oluşur ve toplamda 360°’dir. Whole Sign gibi sistemlerde bir burcun kapsadığı ev, 0° ile 29°59’59” arasında yer alır, fakat bunun dışındaki sistemlerde, bir ev girişi 0°’den farklı bir derecede başlayıp, farklı bir derece veya burçta bitebilir.
Uranüs gezegeni 84 yıl sonra 2019 Mart ayından itibaren boğa burcu yolculuğuna başladı. Bir burçta ortalama 7 yıl kalan Uranüs 2026 yılına kadar boğa burcuna ev sahipliği yapacak.