- Konu Yazar
Astrofizik ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Eğitim Müdür Yardımcısı | 7.630 | 11.200
Astronomi Öğretmeni | 4.350 | 8.100
Eğitim Uzman Yardımcısı | 4.250 | 5.350
Astronot olmak için hangi bölümü okumak gerekir?
Astronot olmak için hangi bölümü okumak gerekir?Astronot olmak için mühendislik, temel bilimler (fizik, kimya, biyoloji, matematik) ve bilgi teknolojileri alanında en az lisans derecesinde eğitim almış olmak gerekiyor.
Uzay bilimci nasıl olunur?
Çoğu gök bilimci fizik bilimlerinden birinde lisans ve yüksek lisans derecelerinin yanı sıra Astronomi veya Fizik alanında doktora derecesine sahiptir. Bir gök bilimci olmak normal lise eğitiminin ardından yaklaşık on yıllık bir eğitim gerektirir.Astrofizikçi olmak için hangi bölüm okunmalı?
Astrofizikçi olmak için hangi bölüm okunmalı?Astronomi bölümünde lisans eğitimini tamamladığınızda “Astronom” unvanı alırsınız. Ülkemizde astronomi bölümü 4 yıllık bir bölümdür ve MF1 puan türünden öğrenci alımı yapmaktadır. Aklınızda olsun ki, bölümü tercih edip kazandığınız zaman yoğun bir şekilde fizik ve matematik derslerini göreceksiniz.
Astronomi okumak zor mu?
Astronomi bölümünü tercih edip kazanması kolaydır fakat, okuması çok zordur. Çünkü az önce de belirttiğimiz gibi bu bölümde ileri derecede fizik ve matematik dersleri ağırlıktadır. Bir fizik bölümüyle aynı düzeyde fizik, matematik bölümüyle de aynı düzeyde matematik eğitiminin verildiğini söylesek abartmış olmayız.Astronot olmak için ne yapmak lazım?
Astronot olmak için ne yapmak lazım?Adayların en az 2 yıl boyunca ilgili oldukları alanda çalışmış olmaları ya da en az 1000 saat boyunca bir jet uçağı uçurmuş olmaları gerekiyor. Ardından da NASA’nın uzun uçuşlar için belirlediği fiziksel yeterliliğe erişmek gerekiyor.
Türkiyede astrofizik var mı?
Bu üniversiteler Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve 18 Mart Üniversitesi’dir. Bunlar dışında fizik bölümlerinin altında astrofizik çalışmaları yapan üniversiteler de var.ASELSAN da çalışmak için ne gerekli?
ASELSAN da çalışmak için ne gerekli?ÖSYM Üniversite giriş sıralaması olmayan adaylarda (dikey geçiş, lisans tamamlama, vb.) lisans mezuniyet notunun az 3.40/4.00 olması şartı aranır. Dikey geçiş sınavı ile lisans eğitimini tamamlayan adayların (Lisans not ortalaması + Ek Puan ≥3,40) olması şartı aranır.