- Konu Yazar
Astımı olanlar koşabilir mi?
Astım spor yapılmasına engel değildir. Astımlı hastalar doktorlarıyla paylaşarak ve çevresel tetikleyicilere dikkat ederek yürüyebilirler, hafif koşu yapabilirler, yüzebilirler. Birçok astımlı hasta performans sporlarını yapabilir.Alerjik astım için evde ne yapılabilir?
- Astıma Ne İyi Gelir?- Karanfil: 5 – 6 adet karanfili bir su bardağı kadar suyla kaynatılmalıdır.
- Zencefil: Zencefil bitkisinin insan sağlığı için çok fazla faydası bulunmaktadır.
- İncir: Astım iç evde kullanılabilecek doğal çözümlerden biri de incir tüketmektir.
Alerjik astım, havadaki serbest alerjenlere bağlı olarak tetiklenebilir. Alerjenler, vücudun salgıladığı ve alerjik astıma yol açan “IgE” maddesinin aşırı üretimine sebep olur. Vücuttaki “IgE” fazlası ise, akciğerlerdeki hava kanallarının daralması ile sonuçlanabilecek bir dizi reaksiyonu tetikleyebilir.
Alerjik astım hastaları nelere dikkat etmeli?
ASTIMLILARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN 7 MADDE
Alerjik astım geçer mi?
Alerjik Astım Büyüdükçe Geçmez! Ancak bu iyileşme geçicidir. Alerji devam ettiği sürece ergenlikte hastalığı atlattığı düşünülen çocukların büyük bir kısmı 30’lu yaşlarda yeniden astım atakları geçirmeye başlar.
Astım kalıcı bir hastalık mıdır?
Astım alerjik bir hastalıktır ve öldürücü değildir. Geçmeyen ve sabah görülen öksürüğün en sık nedeni astımdır. Hastalık tamamen iyileşmez ama tam kontrol altına alınabilir.Astım KOAH a çevirir mi?
Nefes darlığı, hırıltı ve öksürük belirtileriyle ortaya çıkan astım hastalığı, düzenli takipler ve yaşam tarzına düzenlemeleri ile kontrol altına alınabiliyor. Ancak tedavi edilmeyen astım, benzer belirtiler gösteren ama çok daha tehlikeli bir solunum yolu hastalığı olan KOAH’a dönüşebiliyor.Sağlıklı yaşamın en önemli koşullarından biri olan düzenli egzersizler astım ataklarını tetikleyebiliyor. Ancak astımın kontrol altına alınması ve düzenli takiplerle birlikte egzersiz yapılması, hastaların yaşam kalitesine olumlu yönde etki ediyor.