- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Astıma en iyi gelen sey nedir?
Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.Astım doğal yollarla nasıl geçer?
İçerdiği vitamin ve mineraller ile oldukça faydalı bir besin olan keçiboynuzu öksürük, nefes darlığı ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri hafifletir….Astıma iyi gelen diğer besinler şunlardır:
- Maydanoz.
- Yoğurt.
- Ilık süt.
- Portakal suyu.
- Nane.
- Balık.
- Rezene tohumu.
Astım ilaçları nelerdir?
Örneğin salbutamol ( ventolin, ventosal gibi), terbutalin (Bricanyl gibi), ipratropium ( Atrovent gibi) bu gruptandır. Bu ilaçlar inhaler dediğimiz sprey yoluyla alınan ilaçlardır ve nefes yolu ile kullanılır Sprey türü ilaçlar astım tedavisinde tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.Astım nefes darlığı nasıl geçer?
Hareketsizlikten doğan balgamı atamamak nefes darlığını artırır. Buna yönelik fizik tedavi ve medikal tedavi uygulanır. Nefes darlığında solunum tedavileri planlanabilir. Nefes darlığında özellikle astım ve KOAH söz konusuysa buna yönelik inhalasyon ilaçlarıyla tedavi uygulanır.
Astıma iyi gelen besinler
Astım hastalığına hangi bitki iyi gelir?
Devetabanının suda kaynatılıp, buharının solunması astıma ve her türlü nefes darlığına iyi gelir. Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu astıma iyi gelir. Nar, havuç ve soğan astıma iyi gelir.
Astım hastaları nelerden uzak durmalı?
Hastaların kedi, köpek, kuş gibi tüy döken hayvanlardan uzak durması gerektiğinin de altını çizen Dr. Tunç, “Bunun yanında astımı tetikleyen faktörler vardır. Bunlardan birisi soğuk havada nezle, grip olmaktır. Astım hastalarının çamaşır suyu, tuz ruhu, parfüm, kolonya ve oda spreyinden de uzak durması gerekir.Forpack ilaç ne işe yarar?
Astım FORPACK, astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astim hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. Doktorunuz astim için size iki astım inhalatörü reçete edecektir: FORPACK ve ayrıca bir ‘rahatlatıcı inhalatör’. FORPACK’i her gün kullanınız.