AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Astim spreyi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Astım spreyi nedir?​

Astım hastaları, şikayetleri olmasa bile günde en az iki kez nefes açıcı spreyler kullanıyor. Bu ilaçların içerdiği steroidler akciğerleri açıp mukoza miktarını azaltarak solumayı kolaylaştırıyor. Steroidler astım tedavisinde en sık kullanılan, en etkili ilaçlar. Astım krizi sırasında solunum yolları tıkanıyor.
Nem öksürük yapar mı?
Nem azlığı Nemi azalan hava da boğazı kurutarak öksürüğe yol açar. Bir nem cihazı kullanarak ya da havayı nemlendirmek için yarım kase suyu kalorifer peteğinin üzerine koyarak bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Astım Bronsiyole nedir?​

Astım Belirtileri Nelerdir? Astım ile akciğerlerdeki hava yolları belirli tahriş edicilere karşı hassastır. Bu tahriş edici maddelere maruz kaldığında akciğerlerdeki (bronşiyoller) küçük solunum yolları tahriş olur, şişer ve bronşiyol duvarlarını çevreleyen kaslar daralır (bronkonstrüksiyon).
Astım spreyinin içinde ne var?
Astım spreyi olarak da bilinen bu ilaçlar genellikle Becloforte, Becotide, Flixotide, Intal, Intal Forte, Pulmicort, Qvar ve Tilade tablet olarak Singulair, kurtarıcı tablet veya şurup olarak da Prednisolone, Predmix, Redipred ve Prednisone’dir.

Nemli hava öksürük yapar mı?​

Bunların dışında nemli ortamlarda daha aktif hale gelen ev akarı ve küf türü alerjenler de daha önceleri hiçbir alerjik sorunu bulunmayan kişide burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük gibi burun şikayetlerine ya da astım benzeri solunum yolu hastalıklarını ortaya çıkarabiliyor.
Kuru kuru öksürük neyin belirtisi?
Kuru öksürüğün en çok bilinen nedenleri arasında virüsler sebebiyle oluşan solunum yolu enfeksiyonları gelir. Diğer sebepler arasında ise alerji, havada bulunan ve boğazı irrite edebilecek partiküller ve uzun süre kuru hava solumak bulunur. Bazı ilaçların yan etkileri de kuru öksürüğe sebep olabilir.

Astım akciğere zarar verir mi?​

Astım krizi sırasında solunum yolu çevresindeki kaslar sıklaşır, çeperleri şişer. Hava kanallarının giderek daralması öksürüklere ve nefes darlığına neden olur. Astım hastalığının tedavisinde gecikildiği takdirde, sağlık durumunda ciddi sorunlar yaşanabilir ve akciğerlerde giderilmesi imkansız sorunlar çıkabilir.

Geri