Astim Magarasi hangi sehirde?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Astım Mağarası hangi şehirde?​

MERSİN ASTIM MAĞARASI Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesi’nde bulunan bu mağara, Cennet-Cehennem Mağaraları’nın 600 metre kuzeybatısında yer alıyor. Bölgenin coğrafi koşullarını en iyi yansıtan yerlerden biri olmakla kalmıyor, bir tabiat harikası olarak da biliniyor.

Astıma iyi gelen mağara nerede?​

Tokat. Tokat’ın Pazar ilçesinde bulunan Ballıca Mağarası, iyi geldiği düşüncesiyle astım ve KOAH hastalarından ilgi görüyor. Şehir merkezine 26 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde bin 85 rakımlı tepede yer alan mağara, Türkiye’nin en büyük ve görkemli mağaraları arasında yer alıyor.
Aynalı gölü kim buldu?
Gilindire Mağarası olarak da bilinen bu yer 1999’da Aydıncık’a 10 km mesafedeki Gemi Durağı yakınlarında bir çoban tarafından tesadüfen bulunmuş.

Mersin Astım Mağarası astıma iyi gelir mi?​

Mersin’deki Astım Mağarası, gerek ilginç şekilli sarkıt ve dikitleri, gerekse astım hastalarına iyi geldiğine inanılan havası ile kentin ilgi çeken turistik mekanlarının başında geliyor.

Astım Mağarası kaç yıllık?​

Mersin İli,Silifke İlçesi,Narlıkuyu Koyunda ,Hasanaliler Mahallesi ‘nde yer almaktadır. Cennet Obruğu’nun 600 m. güneybatısındadır.200 m.uzunluktaki bu mağarada binlerce yılda oluşmuş sarkıt-dikit ve doğal bir mağara oluşumudur. Havası astımlılara iyi geldiğine inanılmaktatır.
Astıma iyi gelen tuz mağarası nerede?
Tokat’ın Pazar ilçesinde bulunan Ballıca Mağarası, iyi geldiği düşüncesiyle astım ve KOAH hastalarından ilgi görüyor. Şehir merkezine 26 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde bin 85 rakımlı tepede yer alan mağara, Türkiye’nin en büyük ve görkemli mağaraları arasında yer alıyor.

İnsuyu Mağarası neye iyi gelir?​

Mağaranın içinde bulunan minik çaplı göllerin sularının egzama, hemoroit, astım gibi hastalıklara iyi gelmesi sebebiyle, sağlık turizmi için de tercih edilen yerlerin başında gelir. Yolunuz Burdur’a düşerse İnsuyu Mağarası’nı ziyaret etmeden geçmeyin.

Geri