AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Astim icin ne yapmak gerekir?

Editör

Yeni Üye

Astım için ne yapmak gerekir?​

- Astıma Ne İyi Gelir?
- Karanfil: 5 – 6 adet karanfili bir su bardağı kadar suyla kaynatılmalıdır.
- Zencefil: Zencefil bitkisinin insan sağlığı için çok fazla faydası bulunmaktadır.
- İncir: Astım iç evde kullanılabilecek doğal çözümlerden biri de incir tüketmektir.

Astım bronşit hastaları nelere dikkat etmeli?​

ASTIMLILARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN 7 MADDE
- Sigara içmeyin.
- Hava kirliliğinde olmayan yaşam ortamları seçmeye çalışın.
- Alerjiniz olduğunu bildiğiniz önlenebilir alerjenlerden uzak durun.
- Güçlü kokuları evden uzak tutun.
- Astımlı kişinin yatak odasında özel düzenlemeler yapın.

Alerjik astım için ne yapılmalı?​

Alerjik astım için ne yapılmalı?
Karanfil. Alerjik astıma en iyi gelen doğal bitkisel tedavi yöntemleri arasında karanfil gelmektedir.

Astımın ortaya çıkmasına yol açar.?​

Astımın ortaya çıkmasına yol açar.?
Müzmin bir hastalık olan astımda sadece bu bronşların daralması değil, bronşun etrafındaki zarın şişmesi sonucu da hava yolları daralır. Ayrıca mukus dediğimiz balgam ve sümük gibi yapışkan maddeler çok fazla salgılandığında hava yolunun bazı yerlerinde tıkanmaya neden olur. Bu sorunlar da astımın ortaya çıkmasına yol açar.

Ne işe yarar beta-mimetik adı verilen ilaç?​

Bu ilaç grubu kısa etkili Beta-Mimetik adı verilen ilaç türüdür. Etkileri kısa sürede başlar ve genel olarak bronşları genişletici olarak kullanılır. Özellikle alerji astım tedavisinde, alerji etkeniyle karşılaşıp astım atağı geçiren kişilerde hastalığının bilincinde olan kişiler bu ilaçları yanlarından ayırmamalıdır.

Alerjik astım, solunum yollarının duyarlı olduğu maddedir.?​

Alerjik astım, solunum yollarının duyarlı olduğu madde ile karşılaşması sonucunda daralarak solunum güçlüğü yarattığı tablodur. Bu duruma neden olan etkenler genel olarak; hamam böcekleri, akarlar, ev tozları, polenler, küf mantarı sporları, bazı besinler sayılabilmektedir.

Astım hastalarının sağlıklarını korumak ve semptomları yönetmek için bazı öneriler bulunmaktadır. İşte astım için yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler:

- Astım hastaları için bazı doğal çözümler bulunmaktadır. Örneğin, karanfil suyu içmek veya zencefil tüketmek solunum yollarını rahatlatabilir. Ayrıca incirin astım semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

- Astım bronşit hastalarının dikkat etmesi gereken bazı maddeler bulunmaktadır. Sigara içmemek, hava kirliliğinden uzak durmak, alerjenlere maruz kalmamak ve güçlü kokulardan kaçınmak gibi önlemler almak önemlidir. Ayrıca astımlı kişilerin yatak odalarında özel düzenlemeler yapmaları da faydalı olabilir.

- Alerjik astım için karanfilin iyi geldiği bilinmektedir. Bu doğal bitkisel tedavi yöntemi astım semptomlarını hafifletebilir ve rahatlama sağlayabilir.

- Astımın ortaya çıkmasına yol açan faktörler arasında bronşların daralması, hava yollarındaki şişme ve mukus salgının artması gibi durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar hava yollarının tıkanmasına ve astım semptomlarının ortaya çıkmasına yol açabilir.

- Beta-mimetik adı verilen ilaçlar genellikle astım semptomlarını tedavi etmek için kullanılan bir ilaç türüdür. Bu ilaçlar genellikle bronşları genişletici etkiye sahiptir ve astım atağını hafifletmeye yardımcı olabilir.

- Alerjik astım, solunum yollarının belirli maddelere duyarlı olduğu durumu ifade eder. Bu maddeler genellikle ev tozları, polenler, akarlar, küf mantarı sporları gibi alerjenler olabilir ve solunum yollarının daralmasına neden olabilir.

Astım hastaları için doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile semptomların kontrol altına alınması mümkün olabilir. Ancak tedavi seçenekleri ve önlemler hakkında bilgi almak için mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

Geri