AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Astim hastalarinda balgam olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Astım hastalarında balgam olur mu?​

Astım genellikle kendisini kuru öksürük, balgam, nefes darlığı, göğüste baskı hissi ile gösteriyor. Astım toplumda yaygın görülen akciğer hastalıklarından bir tanesi olmakla birlikte yaşam kalitesini de ciddi anlamda düşürebiliyor.

Astım hastalığı nasıl ortaya çıkar?​

Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Astım başlangıcı nasıl belli olur?
Astım Belirtileri Nelerdir? Astım hava yollarının tıkanmasının neden olduğu ataklar halinde kendini gösterir. Astım belirtileri genellikle; öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alıp verme ve göğüste sıkışma hissidir.
Astımda balgam nasıl atılır?
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

Alerjik astım balgam yapar mı?​

Alerjik Astım Nedir ve Nasıl Oluşur? Astım akciğerlerde bulunan nefes borularının daralması ve şişmesi ve fazla balgam üretmesi durumudur. Bu daralma ve fazla balgam üretilmesi durumu sonucu, nefes almada zorlanma oluşur ve öksürük, hırıltı ve nefes darlığı tetiklenir.

Astım kanda belli olur mu?​

Nefes darlığı, nefes alıp verirken hırıltı/hışıltı, göğüste sıkışma hissi, öksürük ve çok az bir miktarda yapışkan bir balgam varsa hemen bir hekime başvurun. Ayrıntılı sorgulamadan sonra muayene, basit bir kan tahlili ve solunum fonksiyon testi yapılarak astım olup olmadığınızı net olarak öğrenebilirsiniz.
Hangi alerji balgam yapar?
Alerjik öksürük nasıl olur?; Öksürük alerjik hastalıklardan alerjik rinit (saman nezlesi , bahar alerjisi, polen alerjisi) ve alerjik astımda ortaya çıkar. Alerjik rinitte geniz akıntısı öksürüğe neden olurken, astımda ise hava yollarında biriken şeffaf balgam neden olur.

Geri