Astim hastalari nasil giyinmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Astım hastaları nasıl giyinmeli?​

-Astımlı çocukların akciğerleri çok hassastır ve soğuk havadan çok kolay etkilenebilmektedir. -Astımlı çocuklar, soğuk havayı direkt solumamak için rüzgar maskesi ve atkı kullanılabilmektedir. -İç çamaşırı olarak yün kıyafetler tercih edilmeyip pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir.

Alerjik astım akciğere zarar verir mi?​

Kronik bir akciğer hastalığı olan astım, tetikleyici faktörlerin etkisiyle kişinin hava yollarında daralmaya ve iltihaplanmaya yol açar. Hırıltılı solunum, öksürük, nefes darlığı ve göğüs sıkışması gibi belirtilere yol açan hastalık, hemen her yaş grubunda görülebilir.
Çocuklarda astım ataklarına ne iyi gelir?
C vitamininden zengin portakal, mandalina, kivi gibi gıdalardan zengin beslenmek astımı olan çocuklarda hastalığın seyrine olumlu etki etmektedir. A vitamininden zengin havuç, yumurta gibi gıdaların dengeli bir şekilde beslenme düzenine sokulması çok önemlidir.

Çocuğum astım mı?​

Çocuğumda astım (alerjik bronşit ) olup olmadığını nasıl anlarım? Sık tekrarlayan öksürük, hışıltı (hırıltı) ve nefes sıkışması astımın en önemli belirtileridir. Oyun oynadıktan sonra, koştuktan sonra, egzersiz yaptıktan sonra nefes sıkışması, hışıltı veya öksürük olması da astımın önemli bir belirtisidir.

Astım sıkıntısına ne iyi gelir?​

Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.
Çocuklarda astım atağı nedir?
ASTIMIN BELİRTİLERİ NELERDİR? Astım kronik bir akciğer hastalığı olup, çeşitli tetikleyicilere yanıt olarak gelişen ataklarla seyreder. Bu nedenle ataklar arasında herhangi bir şikayet görülmezken, atak döneminde öksürük, hırıltılı solunum, hızlı solunum, nefes darlığı, göğüste sıkışma hissi ortaya çıkar.

Geri