Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Astim hastalari hamile kalabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Astım hastaları hamile kalabilir mı?​

Astımlı hastalarda doğum sırasında astım atağı çok nadir görülür. Hafif ve orta şiddette astımı olup astımı kontrol altında olan hastalarda doğum süresince normal gebelere benzer bir yaklaşım izlenir. Astımlılarda özellikle sezaryen ile doğumun tercih edilmesine gerek yoktur.
Astımlı anne normal doğum yapabilir mi?
Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’ya göre astımlı anneler normal doğum yapabilir. Çünkü sezaryen ile doğan bebeklerde astım riski daha da artıyo.

Astım gebeliğe engel mi?​

Kontrol altında olmayan astımın gebeliğe olumsuz etkileri bulunmaktadır. Astımın şiddeti ne kadar büyükse bebeğin oksijenlenmesi o kadar zayıf olur ve bu da rahim içi büyümeyi olumsuz etkiler. Bu gibi gebeliklerde düşük riski fazladır ve sık solunum yolu enfeksiyonları gözlenmektedir.
Astım hamile kalmayı engeller mi?
Astımın şiddeti ne kadar büyükse bebeğin oksijenlenmesi o kadar zayıf olur ve bu da rahim içi büyümeyi olumsuz etkiler. Bu gibi gebeliklerde düşük riski fazladır ve sık solunum yolu enfeksiyonları gözlenmektedir.

Nefes darlığı olan biri normal doğum yapabilir mi?​

Kalp hastası olduğu bilinen ve nefes darlığı olmayan ya da sadece ağır egzersizlerde nefes darlığı olan hastaların gebe kalmasında sakınca yoktur.
Gebelikte alerji nasıl tedavi edilir?
Hamilelikte hangi alerji ilacı kullanılır?
- Cildi etkileyen alerjik durumlarda kortikosteroider ve antihistaminik ilaçlar tercih edilir.
- Hamilelikte alerjik rinit rahatsızlığı olanların özellikle antihistaminik kullanımı daha uygundur.

Gebelikte alerjik rinit nasıl geçer?​

Hamilelikte rinit tedavisi oldukça zorlu olup, genellikle burun içine uygulanan tedaviler kullanılmalıdır. İlaç Tedavisi: Özellikle topikal AH, K ve KS kullanımı düşük doz ve hızlı etkileri nedeni ile seçkin ilaçlardır. Burun içine uygulanan K türü ilaçlar güvenli ilaçlar olup allerjiden korunmada yararlıdırlar.
 
Geri
Üst