AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Assembly programlama dilinin derleyicisinin ismi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Assembly programlama dilinin derleyicisinin ismi nedir?​

Assembly dilini makine koduna çeviren programlara assembler denir. Bir assembler’ı derleyiciden ayıran en önemli özellik birebir dönüşüm yapmasıdır.
Assembly ile nasıl kod yazılır?
Assembly İçin Bazı Önemli Yazım Kuralları: · Assembly kodu yazarken bir satırın açıklama satırı olması ya da yazılan satırın derleyici tarafında kod olarak değerlendirilmemesi için için satırın başına ; (noktalı virgül) koyulur. · Bir Assembly programı 4 Blok ve 3 Sütundan oluşur.

Linker ne işe yarar?​

Bir derleyici tarafından üretilmiş olan kodları bağlayarak işletim sisteminin çalıştırabileceği tek bir kod üreten programdır. Günümüzde hızla gelişen programlama ihtiyaçları sonucunda programlamada modüler yaklaşıma geçilmiştir.
Assembly bilmek ne işe yarar?
Peki Assembly bize ne sağladı? : Yani kod yazarken muhatabınız işlemci ve üzerinde çalışmakta olduğunuz işletim sistemidir. (Bu genelde Windows’tur ama başka bir sistemde olabilir.) Bu size oluşturacağınız programın kodlanması esnasında çok yüksek bir kod hakimiyeti sağlar.

Sub komutu nedir?​

Toplama işleminde ADD komutunu kullandığımız gibi çıkarma işleminde de SUB komutunu kullanırız.
Assembly dili nerelerde kullanılır?
– İşlemcinizin gücünü en iyi şekilde ortaya koyabilecek tek programlama dilidir. – Cok az yer kapladığı için bilgisayar virüslerin yazımında kullanılırlar. – Çok hızlı çalıştıkları için işletim sistemlerinde kernel ve donanım sürücülerinin programlanmasında, hız gerektiren kritik uygulamalarda kullanılmaktadır.

Assembly dilinin avantajları nelerdir?​

Assembly dilinin avantajları Yazılan programlar daha hızlı çalıĢır. Çok hızlı çalıĢtıkları için iĢletim sistemlerinde kernel ve donanım sürücülerinin programlanmasında, hız gerektiren kritik uygulamalarda kullanılmaktadır. Herhangi bir programlama dili altında, o dilin kodları arasında kullanılabilir.
Linker nedir yazılım?
Kodun birden fazla parçaya bölünmesi ve her parçanın ayrı ayrı üretilmesi durumunda bu parçaların birleştirilmesi ve tek bir program halinde üretilmesinden sorumlu olan programlara bağlayıcı (linker) adı verilmektedir.

Bağlayıcı ne yapar?​

bağlayıcı ne demek? Bağlama niteliği olan. Bağlamaya ve birleştirmeye yarayan: “Ve” bağlayıcı bir edattır. Uyulması zorunlu.

Geri