- Konu Yazar
Aspirin neden astımda kullanılmaz?
Aspirin ya da diğer ağırlıklı olarak COX-1 inhibisyonu yapan NSAİİ’ların kullanımı sonrasında immünolojik olmayan rinit ve astım atakları görülmektedir. Terapötik dozda aspirin ya da diğer NSAİİ alımını takiben genellikle 30-90 dakika içinde ancak bazen de 3 saate kadar uzayabilen sistemik reaksiyon gelişebilmektedir.Aspirinin yan etkileri nelerdir?
Aspirinin yan etkileri nelerdir?Bunların dışında aspirinin bilinen yan etkileri aşağıdaki gibidir;
- Çeşitli cilt reaksiyonları
- Mide ekşimesinden dolayı duyulan göğüste yanma hissi, bulantı, kusma, karın ağrısı
- Burun, dişeti kanamaları
- Baş ağrısı, baş dönmesi.
- Kulak çınlaması
Aspirin ne işe yarar?
Aspirin ne işe yarar?Aspirin nedir? Oldukça yaygın bir kullanıma sahip olan aspirinin en bilinen özelliği ağrı kesici olmasıdır. Aspirin baş ağrısından, bilek ağrısına; romatizmal ağrılardan diş ağrısına kadar her türlü ağrıda ilk akla gelen çözüm yollarından biridir. Aspirinin bir diğer bilinen özelliği de ateş düşürücü olmasıdır.
Astımda aspirin kullanılır mı?
” astımınız varsa ve astımınız asetilsalisilik asit ( aspirin) alınca kötüleşiyorsa, bronchorest alırken aspirin veya steroid ( bir tür hormon) olmayan antienflamatuvar ( iltihap giderici ) ilaçlar adı verilen ağrı kesici diğer ilaçları kullanmamaya çalışın.Parol astımı tetikler mi?
Parol astımı tetikler mi?Düzenli olarak, parasetamol içeren ağrı kesici kullanan kişilerde astıma bağlı şikayetler artıyor.
Astım ilaçları zararlı mı?
Astım ilaçları zararlı mı?ASTIM İLAÇLARININ ZARARLARI VAR MIDIR? Doğru nedenle, doğru dozda, doğru yöntemle kullanılan astım ilaçlarının zararı değil yararı olur. Astım tedavi edilmediği takdirde nefes almayı güçleştiren, solunum işlevlerini bozan ve akciğerde kalıcı hasar yapan bir hastalıktır. Tedavi bütün bu zararları engeller.
aspirin yanında, aralarında güçlü çapraz aktivite bulunan ve cox-1 inhibe eden bir çok nonsteroid anti enflamatuvar ilaca da duyarlılık oluşturması muhtemel alerji türü. ayrıca doğal salisilik asit içeren gıdalara da dikkat etmek lazım.
Analjezik intoleransı nedir?
Analjezik intoleransı nedir?ÖZET Analjezik intoleransı, asetilsalisilik asit veya diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçları aldıktan sonra birkaç saat içinde gelişen bronkospazm, anjiyonörotik ödem, ürtiker, rinit veya anafilaktik şok veya bunların çeşitli kombinasyonlarından oluşan bir klinik tablodur.